The Belgian Chocolate House wint Mercuriusprijs 2017

The Belgian Chocolate House wint Mercuriusprijs 2017

The Belgian Chocolate House wint Mercuriusprijs 2017
(c) IDF - TBCH

The Belgian Chocolate House, een onderdeel van International Duty Free, heeft gisteravond de Mercuriusprijs van Comeos voor ‘winkelconcept van het jaar’ gewonnen. Een opsteker van formaat voor de keten die luidop droomt van (inter)nationale expansie. 

860 ton chocolade per jaar

Twee jaar geleden lanceerde IDF, het vroegere Belgian Sky Shops, het nieuwe concept ‘The Belgian Chocolate House’ (TBCH). Dat concept brengt de grootste Belgische chocolademerken onder één dak samen: denk daarbij aan Godiva, Neuhaus en Corné PortRoyal, maar ook Galler, Leonidas, Dandoy en Destrooper. Jaarlijks gaat er in de winkels van de keten 860 ton chocolade over de toonbank: dat is liefst 1,6 kilogram per minuut en goed voor 30 à 35 miljoen euro omzet.

 

“The Belgian Chocolate House is Belgisch ondernemerschap op z’n best”, zegt Claude Boffa, juryvoorzitter en academisch directeur van het Solvay Retail Management Programme. “De krachten werden gebundeld, topmerken uit de chocoladewereld werden verzameld in een concept dat volledig klopt. Belgische prestige en moderniteit onder één dak. Het concept werkt, want het is gefocust op een specifieke doelgroep: toeristen. Zowel de pricing als de service spelen hierop in. Het is een winkelconcept waarvan we hopen dat het binnenkort in elke grote luchthaven en treinstation prominent aanwezig is.”

 

(Inter)nationale expansie

Intussen telt The Belgian Chocolate House een tiental winkels, de meeste op Brussels Airport, maar ook in de luchthaven van Charleroi en in treinstation Brussel-Zuid. In het voorjaar opende de keten ook zijn eerste stadswinkel: in Luxemburg-Stad.

 

TBCH claimt een jaarlijkse omzetgroei met 15 à 20% sinds de start van het nieuwe concept en koestert, gesterkt door dat succes, volop expansieplannen. In eigen land staan Brugge en Antwerpen op de agenda, internationaal mikt de groep op rijke oliestaten (Abu Dhabi, Dubai), het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten (New York en Washington) en het Verre Oosten (Tokio en Sjanghai).

 

Voor de volledigheid: de chocoladeketen haalde het van Media Markt Wilrijk (zilver) en Atelier Veritas (brons).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top