Bezorgdienst Budbee breidt uit naar België

Budbee

De Zweedse delivery start-up Budbee komt weldra naar België. Matthias Pletinckx wordt Country Manager.

 

Flexibiliteit en duurzaamheid

Vanaf het tweede kwartaal zal Budbee zijn flexibele bezorgdiensten in Vlaanderen en Brussel uitrollen. De pakketjes zullen verzameld worden in drie nieuwe hubs, verspreid over heel Vlaanderen. Het is de bedoeling om in een later stadium ook Wallonië te bedienen.

 

Budbee noemt de uitbreiding naar België logisch, na de succesvolle introductie van de start-up in Nederland. Bovendien is België dichtbevolkt en heeft de e-commerce in ons land door de coronacrisis een flinke boost gekregen.

 

De missie van Budbee is volledig fossielvrij te bezorgen. Het bedrijf maakt daarvoor onder meer gebruik van cargo-fietsen en elektrische voertuigen. Naast het duurzame karakter tracht de onderneming het verschil te maken met een flexibele dienstverlening. De leverigen gebeuren 's avonds en mensen die een pakje verwachten kunnen via de app aangeven waar, wanneer en hoe het geleverd moeten worden.

 

Matthias Pletinckx is aangesteld als Country Manager in België. “De vraag naar service- en klimaatgerichte bezorgpartijen wordt steeds groter in België. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met de technologie en duurzame ambities van Budbee de e-commerce markt van ons land naar een volgend niveau gaan brengen.”