Bijna 500 bedrijven dragen label ‘Handmade in Belgium’ | RetailDetail

Bijna 500 bedrijven dragen label ‘Handmade in Belgium’

Bijna 500 bedrijven dragen label ‘Handmade in Belgium’
Unizo.be

Unizo heeft de voorbije vier jaar 471 ondernemers het label ‘Handmade in Belgium’ gegeven. Daarnaast staan er nog eens 52 aanvragen te wachten op goedkeuring. Dat laat de zelfstandigenorganisatie verstaan in de aanloop naar de vierde verjaardag van het label.

Kleine ondernemingen

Unizo hanteert een aantal strenge regels voor de uitreiking van het label: zo mag de onderneming maximaal twintig werknemers tellen en moet een groot deel van het assortiment zelfgemaakt zijn, waarvan zeker de helft met de hand.

 

Ondanks het vrij grote aantal ondernemingen dat al over het label beschikt, is de interesse van ondernemers nog niet gedaald. Unizo krijgt jaarlijks ongeveer 150 aanvragen binnen, waarna die aan een grondige screening worden onderworpen. Op basis van dat onderzoek wordt dan beslist of het bedrijf het label mag dragen.

 

“Het belangrijkste criterium is dat het product de ‘handtekening van de maker’ draagt, een soort ‘personal touch’, waardoor het verschil gemaakt wordt met industriële productie. Bij een bakker gaat het dan bijvoorbeeld om het soort bloem dat gebruikt wordt, over de smaak van het product”, zegt Sofie De Ville, adviseur voor Handmade in Belgium bij Unizo, aan De Standaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.