Black Friday bij Amazon overschaduwd door staking | RetailDetail

Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking

Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking
Shutterstock

Werknemers van Amazon in Duitsland prikten Black Friday als de uitgelezen dag om het werk neer te leggen. Met de staking willen ze hun eis om meer loon en betere arbeidsvoorwaarden kracht bijzetten. De actie loopt tot zaterdagavond.

Betere loons- en arbeidsvoorwaarden

Wie in de Duitse webshop van e-commercereus Amazon een Black Friday-deal wil meepikken, moet mogelijk langer wachten op zijn pakje. Op vraag van vakbond Verdi leggen werknemers van de Duitse Amazonvestigingen immers het werk neer, uitgerekend op een belangrijke hoogdag voor e-commerce. Dat is ook slecht nieuws voor Belgen en Nederlanders, want de distributie binnen het Nederlandstalige gebied wordt ook vanuit Duitsland gedaan.

 

Met de staking wil het personeel van de zes grote distributiecentra van Amazon in Duitsland zijn eis om betere arbeids- en loonsvoorwaarden extra onder de aandacht brengen. Verdi voert al jaren een strijd met Amazon, waarbij stakingen geen uitzondering zijn. Volgens de vakbond zou Black Friday de gelegenheid bij uitstek zijn voor Amazon om de eigen werknemers te belonen, zeker met de eindejaarsdrukte in het vooruitzicht.

 

De staking loopt tot zaterdagavond. Ook in Piacenza, het belangrijkste distributiepunt voor Amazon in Italië, legt een deel van het personeel het werk neer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.