Black Friday bij Amazon overschaduwd door staking | RetailDetail

Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking

Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking
Shutterstock

Werknemers van Amazon in Duitsland prikten Black Friday als de uitgelezen dag om het werk neer te leggen. Met de staking willen ze hun eis om meer loon en betere arbeidsvoorwaarden kracht bijzetten. De actie loopt tot zaterdagavond.

Betere loons- en arbeidsvoorwaarden

Wie in de Duitse webshop van e-commercereus Amazon een Black Friday-deal wil meepikken, moet mogelijk langer wachten op zijn pakje. Op vraag van vakbond Verdi leggen werknemers van de Duitse Amazonvestigingen immers het werk neer, uitgerekend op een belangrijke hoogdag voor e-commerce. Dat is ook slecht nieuws voor Belgen en Nederlanders, want de distributie binnen het Nederlandstalige gebied wordt ook vanuit Duitsland gedaan.

 

Met de staking wil het personeel van de zes grote distributiecentra van Amazon in Duitsland zijn eis om betere arbeids- en loonsvoorwaarden extra onder de aandacht brengen. Verdi voert al jaren een strijd met Amazon, waarbij stakingen geen uitzondering zijn. Volgens de vakbond zou Black Friday de gelegenheid bij uitstek zijn voor Amazon om de eigen werknemers te belonen, zeker met de eindejaarsdrukte in het vooruitzicht.

 

De staking loopt tot zaterdagavond. Ook in Piacenza, het belangrijkste distributiepunt voor Amazon in Italië, legt een deel van het personeel het werk neer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

Back to top