Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking

Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking
Shutterstock

Werknemers van Amazon in Duitsland prikten Black Friday als de uitgelezen dag om het werk neer te leggen. Met de staking willen ze hun eis om meer loon en betere arbeidsvoorwaarden kracht bijzetten. De actie loopt tot zaterdagavond.

Betere loons- en arbeidsvoorwaarden

Wie in de Duitse webshop van e-commercereus Amazon een Black Friday-deal wil meepikken, moet mogelijk langer wachten op zijn pakje. Op vraag van vakbond Verdi leggen werknemers van de Duitse Amazonvestigingen immers het werk neer, uitgerekend op een belangrijke hoogdag voor e-commerce. Dat is ook slecht nieuws voor Belgen en Nederlanders, want de distributie binnen het Nederlandstalige gebied wordt ook vanuit Duitsland gedaan.

 

Met de staking wil het personeel van de zes grote distributiecentra van Amazon in Duitsland zijn eis om betere arbeids- en loonsvoorwaarden extra onder de aandacht brengen. Verdi voert al jaren een strijd met Amazon, waarbij stakingen geen uitzondering zijn. Volgens de vakbond zou Black Friday de gelegenheid bij uitstek zijn voor Amazon om de eigen werknemers te belonen, zeker met de eindejaarsdrukte in het vooruitzicht.

 

De staking loopt tot zaterdagavond. Ook in Piacenza, het belangrijkste distributiepunt voor Amazon in Italië, legt een deel van het personeel het werk neer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Back to top