Blokker België wordt pas in juni Mega World

Gevel van retailer Blokker in Aalst
Imladris / Shutterstock.com

De ombouw van de Belgische winkels van Blokker naar Mega World wordt met minstens een maand uitgesteld. Normaal gezien moesten de vestigingen in mei hun nieuwe naam krijgen. Ook zou ondertussen het managementteam zijn vertrokken.

 

Heropening als Blokker

Vanaf mei had de naam Mega World op de gevels moeten prijken op de winkels van Blokker in België, het nieuwe concept voor de Belgische vestigingen sinds de overname door ondernemer Dirk Bron in februari van dit jaar

 

Alleen loopt die transformatie al meteen een maand vertraging op – en afhankelijk van hoe de heropeningen straks verlopen mogelijk meer. Door de coronacrisis is de voorziene transformatie uitgesteld tot in juni, zo laat vakbond ACLVB weten aan Het Nieuwsblad. Op 11 mei zullen de winkels dus nog onder de naam Blokker de deuren heropenen, wellicht ook nog met het oude assortiment in de uitverkoop om snel aan geld te komen voor de omschakeling.

 

Directieteam stopt ermee

Eerder uitten de vakbonden al hun ongerustheid over de overname en de toekomst van de 123 Blokker-winkels in België. Zakenman Dirk Bron is immers geen onbeschreven blad en zou betrokken zijn in verschillende faillissementen en fraudedossiers.

 

Ook het management zou er ondertussen de brui aan hebben gegeven, meldt Eric Vuchelen van het ACLVB aan zowel Gondola als Business AM. De topman van Blokker België, Geert Kampschoër, de personeelsdirecteur en het financieel hoofd zijn enkele weken geleden bij de keten vertrokken. Kampschoër leek "een probleem te hebben met de stijl van Bron", bericht Vuchelen.

 

Marleen Panis, vroeger verantwoordelijk voor de winkelpanden en de veiligheid, zou nu "een belangrijke functie" krijgen, al is haar precieze rol nog niet duidelijk. Mogelijk neemt Bron de taak van topman in eerste instantie zelf op.