Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren | RetailDetail

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren
Shutterstock

Deze week nog sluit de vestiging van Blokker in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel was lange tijd het paradepaardje van de keten, maar moet nu wijken voor de herstructureringsplannen van de directie.

 

Niet rendabel

Jaap Blokker, die tot 2011 topman was van de Nederlandse keten, was altijd van mening dat Blokker aanwezig moest zijn in de grootste winkelstraat van Nederland. Sinds enkele jaren is er echter heel wat veranderd bij Blokker Holding en belandden er bij een herstructurering heel wat vestigingen op het kapblok.

 

Blokker is al sinds 1951 te vinden in de Kalverstraat, maar verdwijnt nu dus na meer dan 65 jaar uit de winkelstraat. Een woordvoerder van Blokker laat aan het NRC weten dat de winkel niet rendabel is. Daar zal de hoge huur, in de Kalverstraat gemiddeld 3.000 euro per vierkante meter, ongetwijfeld zijn rol in spelen.

 

Het pand in de Kalverstraat is dan wel in handen HB Capital, een investeringsvehikel van de familie Blokker, maar wordt gewoon gehuurd door Blokker. HB Capital gaat het pand nu opknappen en later komt er op de benedenverdieping sowieso opnieuw een winkel. Op de eerste en tweede verdieping komen er mogelijk appartementen. Er zijn ook geen plannen om het winkelpand te verkopen, onder andere vanwege de emotionele waarde voor de familie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Back to top