Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren | RetailDetail

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren
Shutterstock

Deze week nog sluit de vestiging van Blokker in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel was lange tijd het paradepaardje van de keten, maar moet nu wijken voor de herstructureringsplannen van de directie.

 

Niet rendabel

Jaap Blokker, die tot 2011 topman was van de Nederlandse keten, was altijd van mening dat Blokker aanwezig moest zijn in de grootste winkelstraat van Nederland. Sinds enkele jaren is er echter heel wat veranderd bij Blokker Holding en belandden er bij een herstructurering heel wat vestigingen op het kapblok.

 

Blokker is al sinds 1951 te vinden in de Kalverstraat, maar verdwijnt nu dus na meer dan 65 jaar uit de winkelstraat. Een woordvoerder van Blokker laat aan het NRC weten dat de winkel niet rendabel is. Daar zal de hoge huur, in de Kalverstraat gemiddeld 3.000 euro per vierkante meter, ongetwijfeld zijn rol in spelen.

 

Het pand in de Kalverstraat is dan wel in handen HB Capital, een investeringsvehikel van de familie Blokker, maar wordt gewoon gehuurd door Blokker. HB Capital gaat het pand nu opknappen en later komt er op de benedenverdieping sowieso opnieuw een winkel. Op de eerste en tweede verdieping komen er mogelijk appartementen. Er zijn ook geen plannen om het winkelpand te verkopen, onder andere vanwege de emotionele waarde voor de familie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.