Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand

Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand
WikiMedia

De Blokker Holding heeft de Duitse activiteiten van Xenos verkocht aan de Duitse keten TEDi. Hobbywinkelketen Xenos heeft 63 Duitse vestigingen, die nu allemaal omgebouwd worden naar TEDi.

 

Ambitieus TEDi

De overname maakt deel uit van de nieuwe strategie binnen Blokker Holding, dat alle ketens behalve Blokker van de hand doet. Het moet wel nog een overnemer vinden voor de Nederlandse tak van Xenos. “Deze transactie stelt ons in staat extra aandacht te geven aan de Nederlandse activiteiten van Xenos. We blijven werken aan een sterke commerciële positionering en een goede voorbereiding op de toekomstige verkoop van Xenos Nederland”, aldus CFO Jeroen Visser. De overname houdt ook alle arbeidscontracten in.

 

Voor TEDi betekent de overname een volgende stap in de expansiestrategie: “De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt een geweldige kans om de ambitieuze groeidoelstellingen van TEDi te verwezenlijken. In Duitsland willen wij ongeveer 150 winkels per jaar openen. Het totaal aantal winkels in Europa moet in de komende jaren groeien tot 5.000. De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt ons ook een uitgelezen mogelijkheid om toegang te krijgen tot winkels op toplocaties”, zegt Silvan Wohlfarth, voorzitter van de raad van bestuur bij TEDi.

 

Momenteel heeft de keten in zes Europese landen 1.800 vestigingen en 14.000 werknemers. Naast Duitsland is TEDi ook te vinden in Kroatië, Oostenrijk, Slovakije, Slovenië en Spanje. Volgend jaar komen daar ook Polen, Portugal en Italië bij.