Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand | RetailDetail

Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand

Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand
WikiMedia

De Blokker Holding heeft de Duitse activiteiten van Xenos verkocht aan de Duitse keten TEDi. Hobbywinkelketen Xenos heeft 63 Duitse vestigingen, die nu allemaal omgebouwd worden naar TEDi.

 

Ambitieus TEDi

De overname maakt deel uit van de nieuwe strategie binnen Blokker Holding, dat alle ketens behalve Blokker van de hand doet. Het moet wel nog een overnemer vinden voor de Nederlandse tak van Xenos. “Deze transactie stelt ons in staat extra aandacht te geven aan de Nederlandse activiteiten van Xenos. We blijven werken aan een sterke commerciële positionering en een goede voorbereiding op de toekomstige verkoop van Xenos Nederland”, aldus CFO Jeroen Visser. De overname houdt ook alle arbeidscontracten in.

 

Voor TEDi betekent de overname een volgende stap in de expansiestrategie: “De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt een geweldige kans om de ambitieuze groeidoelstellingen van TEDi te verwezenlijken. In Duitsland willen wij ongeveer 150 winkels per jaar openen. Het totaal aantal winkels in Europa moet in de komende jaren groeien tot 5.000. De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt ons ook een uitgelezen mogelijkheid om toegang te krijgen tot winkels op toplocaties”, zegt Silvan Wohlfarth, voorzitter van de raad van bestuur bij TEDi.

 

Momenteel heeft de keten in zes Europese landen 1.800 vestigingen en 14.000 werknemers. Naast Duitsland is TEDi ook te vinden in Kroatië, Oostenrijk, Slovakije, Slovenië en Spanje. Volgend jaar komen daar ook Polen, Portugal en Italië bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top