Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand | RetailDetail

Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand

Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand
WikiMedia

De Blokker Holding heeft de Duitse activiteiten van Xenos verkocht aan de Duitse keten TEDi. Hobbywinkelketen Xenos heeft 63 Duitse vestigingen, die nu allemaal omgebouwd worden naar TEDi.

 

Ambitieus TEDi

De overname maakt deel uit van de nieuwe strategie binnen Blokker Holding, dat alle ketens behalve Blokker van de hand doet. Het moet wel nog een overnemer vinden voor de Nederlandse tak van Xenos. “Deze transactie stelt ons in staat extra aandacht te geven aan de Nederlandse activiteiten van Xenos. We blijven werken aan een sterke commerciële positionering en een goede voorbereiding op de toekomstige verkoop van Xenos Nederland”, aldus CFO Jeroen Visser. De overname houdt ook alle arbeidscontracten in.

 

Voor TEDi betekent de overname een volgende stap in de expansiestrategie: “De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt een geweldige kans om de ambitieuze groeidoelstellingen van TEDi te verwezenlijken. In Duitsland willen wij ongeveer 150 winkels per jaar openen. Het totaal aantal winkels in Europa moet in de komende jaren groeien tot 5.000. De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt ons ook een uitgelezen mogelijkheid om toegang te krijgen tot winkels op toplocaties”, zegt Silvan Wohlfarth, voorzitter van de raad van bestuur bij TEDi.

 

Momenteel heeft de keten in zes Europese landen 1.800 vestigingen en 14.000 werknemers. Naast Duitsland is TEDi ook te vinden in Kroatië, Oostenrijk, Slovakije, Slovenië en Spanje. Volgend jaar komen daar ook Polen, Portugal en Italië bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.