Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren | RetailDetail

Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

De komende drie jaar gaat de Blokker Holding 200 miljoen euro investeren in een transformatie van het bedrijf. Dat geld moet komen van de familie Blokker, maar ook door rekeningen later te betalen en minder voorraden te houden.

Modernisering

De investeringen maken deel uit van het plan van de nieuwe CEO Casper Meijer om de Blokker Holding uit de rode cijfers te halen. Het bedrijf maakte in 2015 voor het eerst verlies en Meijer verwacht dat er ook dit jaar verlies zal worden gemaakt.

 

Het geld zal voornamelijk gebruikt worden voor de modernisering van de verschillende ketens van de holding, die de voorbije jaren minder goed presteren omdat ze niet snel genoeg zijn meegegaan met hun tijd. Er zal ook flink geïnvesteerd worden in de webshops.

 

Meijer wil dat alle winkelketens in juni een driejarenplan voorleggen met de noodzakelijke aanpassingen. “Daarin moet duidelijk staan hoe de ketens concurrerend kunnen worden en harder kunnen groeien, wat voor investeringen in het merk gedaan moeten worden en wat er nodig is om de positionering weer tiptop te maken”, zegt Meijer aan het FD.

 

Hij sluit niet uit dat er mogelijk winkelsluitingen of ontslagen zullen plaatsvinden omwille van de veranderingen. Klanten zullen vanaf deze zomer de veranderingen kunnen zien in de winkels.

 

Bij winkelketen Blokker is de vernieuwing ondertussen al een tijdje aan de gang en ook dit jaar zal die versneld worden verdergezet. “Van de 600 winkels zijn er nu 50 winkels omgebouwd. Daar zijn we toch gauw een jaar mee bezig geweest, maar de resultaten zijn goed. Dit jaar pakken we 100 winkels aan en misschien gaat dat tempo nog omhoog”, aldus Meijer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.