Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren | RetailDetail

Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

De komende drie jaar gaat de Blokker Holding 200 miljoen euro investeren in een transformatie van het bedrijf. Dat geld moet komen van de familie Blokker, maar ook door rekeningen later te betalen en minder voorraden te houden.

Modernisering

De investeringen maken deel uit van het plan van de nieuwe CEO Casper Meijer om de Blokker Holding uit de rode cijfers te halen. Het bedrijf maakte in 2015 voor het eerst verlies en Meijer verwacht dat er ook dit jaar verlies zal worden gemaakt.

 

Het geld zal voornamelijk gebruikt worden voor de modernisering van de verschillende ketens van de holding, die de voorbije jaren minder goed presteren omdat ze niet snel genoeg zijn meegegaan met hun tijd. Er zal ook flink geïnvesteerd worden in de webshops.

 

Meijer wil dat alle winkelketens in juni een driejarenplan voorleggen met de noodzakelijke aanpassingen. “Daarin moet duidelijk staan hoe de ketens concurrerend kunnen worden en harder kunnen groeien, wat voor investeringen in het merk gedaan moeten worden en wat er nodig is om de positionering weer tiptop te maken”, zegt Meijer aan het FD.

 

Hij sluit niet uit dat er mogelijk winkelsluitingen of ontslagen zullen plaatsvinden omwille van de veranderingen. Klanten zullen vanaf deze zomer de veranderingen kunnen zien in de winkels.

 

Bij winkelketen Blokker is de vernieuwing ondertussen al een tijdje aan de gang en ook dit jaar zal die versneld worden verdergezet. “Van de 600 winkels zijn er nu 50 winkels omgebouwd. Daar zijn we toch gauw een jaar mee bezig geweest, maar de resultaten zijn goed. Dit jaar pakken we 100 winkels aan en misschien gaat dat tempo nog omhoog”, aldus Meijer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.