Blokker-holding stelt beursgang uit

Shutterstock.com

Mirage Retail Group (MRG), het bedrijf boven ketens als Blokker en Intertoys, stelt zijn beursgang voor onbepaalde tijd uit. Aanleiding is de aanhoudende onzekerheid door de coronapandemie.

 

Grillig retailklimaat

Volgens topman Michiel Witteveen zijn de huidige marktomstandigheden veel te grillig voor de stap naar de aandelenmarkt. “We moeten nu elke dag om 17.00 uur dicht. Ik weet niet wat er nog meer aankomt”, zegt hij aan het AD. Witteveen wil dat de hele organisatie zich nu concentreert op het doorstaan van de crisis. Los daarvan is het ook nog maar de vraag in hoeverre beleggers momenteel warm zouden lopen voor een beursgang van de retailgroep.

 

Normaal zou MRG in de loop van volgend jaar naar de beurs trekken. Witteveen zegt dat die plannen “voor onbepaalde tijd” worden uitgesteld. Het voornemen om ooit de stap naar de aandelenmarkt te zetten, blijft wel overeind.

 

Wissel aan de top

Ook de eerder aangekondigde bestuurswissel, waarbij huidig voorzitter Dirk-Jan Stoppelenburg vanaf februari CEO zou worden, gaat voorlopig niet door. Volgens Witteveen werd die machtsoverdracht puur ingegeven door de beursplannen en is ze nu dus niet meer aan de orde.

 

MRG groepeert verschillende winkelketens, waaronder Blokker, Intertoys en BCC. In oktober van dit jaar verkocht het retailconcern koopjesketen Big Bazar aan BB Retail.