Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us
Shutterstock

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

 

33.000 jobs op de helling

Eind februari raakte al bekend dat de Britse tak van Toys ‘R’ Us het faillissement had aangevraagd, waardoor meer dan 3.000 banen op de tocht staan. Nu heeft CEO David Brandon ook de sluiting van alle Amerikaanse winkels aangekondigd. Eerder gingen er al 182 dicht, nu start ook bij de resterende 700 de “totale uitverkoop”. Tenzij er hier of daar nog een overnemer opduikt, staan door de sluiting liefst 33.000 banen op de helling.

 

Op zijn hoogtepunt telde de Amerikaanse speelgoedketen, die in 1948 werd opgericht, meer dan 2000 winkels wereldwijd. Dat aantal is intussen teruggelopen tot 1600, de Britse en Amerikaanse winkels inbegrepen. Toys ‘R’ Us miste compleet de internettrein ‑ de voorbije twee jaar steeg de wereldwijde onlineverkoop van speelgoed met liefst 55% tot 17 miljard dollar ‑ en zag almaar meer klanten vertrekken naar concurrenten als Amazon en Walmart. Bovendien stapelt de keten, die in 2005 in handen kwam van enkele durfkapitaalgroepen, sinds 2013 de verliezen op.

 

De sluiting is ook slecht nieuws voor speelgoedfabrikanten als Hasbro en Mattel: die zijn niet alleen een grote distributeur kwijt, maar ook een van hun beste ‘etalages’ om hun producten aan te prijzen bij kinderen en hun ouders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Wouter Kolk, de CEO van Albert Heijn, een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping' in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center

14/06/2018

Multimerkketen Peek & Cloppenburg sluit op 14 juli haar vestiging in Wijnegem Shopping Center: alle veertig medewerkers verliezen hun job. De winkel op de Antwerpse Meir blijft als laatste Belgische vestiging open.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.