Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us
Shutterstock

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

 

33.000 jobs op de helling

Eind februari raakte al bekend dat de Britse tak van Toys ‘R’ Us het faillissement had aangevraagd, waardoor meer dan 3.000 banen op de tocht staan. Nu heeft CEO David Brandon ook de sluiting van alle Amerikaanse winkels aangekondigd. Eerder gingen er al 182 dicht, nu start ook bij de resterende 700 de “totale uitverkoop”. Tenzij er hier of daar nog een overnemer opduikt, staan door de sluiting liefst 33.000 banen op de helling.

 

Op zijn hoogtepunt telde de Amerikaanse speelgoedketen, die in 1948 werd opgericht, meer dan 2000 winkels wereldwijd. Dat aantal is intussen teruggelopen tot 1600, de Britse en Amerikaanse winkels inbegrepen. Toys ‘R’ Us miste compleet de internettrein ‑ de voorbije twee jaar steeg de wereldwijde onlineverkoop van speelgoed met liefst 55% tot 17 miljard dollar ‑ en zag almaar meer klanten vertrekken naar concurrenten als Amazon en Walmart. Bovendien stapelt de keten, die in 2005 in handen kwam van enkele durfkapitaalgroepen, sinds 2013 de verliezen op.

 

De sluiting is ook slecht nieuws voor speelgoedfabrikanten als Hasbro en Mattel: die zijn niet alleen een grote distributeur kwijt, maar ook een van hun beste ‘etalages’ om hun producten aan te prijzen bij kinderen en hun ouders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten noemen Roeselare bij inspirerendste winkelsteden ter wereld

26/04/2018

Niet Brugge, Antwerpen of Gent, maar wel Roeselare prijkt in een Britse lijst van inspirerendste winkelsteden ter wereld. De West-Vlamingen charmeerden retailexperts met hun doordachte mix van shoppinginitiatieven.

Hogere omzet GrandVision door overnames

26/04/2018

GrandVision sluit het eerste kwartaal van 2018 af met een omzetgroei van 8%, die het bedrijf wel grotendeels dankt aan overnames. De optiekketen ziet haar operationele winst wel lichtjes dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Sociaal akkoord bij Carrefour in Frankrijk

26/04/2018

Terwijl bij Carrefour België bonden en directie deze week een eerste keer rond de tafel hebben gezeten, is er in Frankrijk al een akkoord getekend over het sociaal plan en de vrijwillige vertrekkers.

BeCommerce introduceert keurmerk voor B2B-webshops

26/04/2018

Branchevereniging BeCommerce heeft een nieuw logo en een nieuw keurmerk voor B2B-webshops voorgesteld. Het is volgens de organisatie het eerste keurmerk in België voor business-to-business e-commercespelers.

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.