Bol.com lift mee op succes van Chinese Singles’ Day | RetailDetail

Bol.com lift mee op succes van Chinese Singles’ Day

Bol.com lift mee op succes van Chinese Singles’ Day
Shutterstock

Ook Bol.com gaat zich op 11 november richten op Singles’ Day, voor Alibaba al enkele jaren dé absolute hoogdag van het retailjaar. Vorig jaar zetten de Chinezen op die ene dag meer dan zestien miljard euro om, een derde meer dan het jaar voordien.

Jonge feestdag

Bol.com positioneert Singles’ Day, oftewel Vrijgezellendag, als het ideale moment om iets te kopen dat je al langer wil, maar dat je jezelf nog niet cadeau hebt gegeven. Het moet dus een dag worden waarop je vooral even aan jezelf denkt, schrijft De Volkskrant. Het is de eerste keer dat een grote speler in de Benelux mee op de kar van Vrijgezellendag springt. Ook in China is het overigens nog maar een recente uitvinding, die vooral bekendheid kreeg sind Alibaba er in 2009 zijn schouders onder zette.

 

Bol.com heeft wel besloten om Singles' Day enkel in Nederland te promoten, omdat 11 november in België met Wapenstilstand al een heel andere betekenis heeft. "Mocht blijken dat Belgische klanten wel interesse hebben in Singles Day op 11-11 dan zullen we een Belgische campagne voor volgend jaar overwegen. Uiteraard kunnen onze Belgische klanten dit jaar wel al profiteren van de deals die bol.com in deze periode biedt. In België zijn deze deals zichtbaar onder de naam Straffe deals", klinkt het bij bol.com

 

Het is natuurlijk nog maar de vraag of die nieuwe commerciële feestdag een kans op slagen heeft: Black Friday en Cyber Monday worden ook al een tijdje in onze regio gepusht, maar zijn vooralsnog niet het immense succes die ze zijn in de Verenigde Staten. Volgens hoogleraar marketing Kitty Koelemeijer van Nyenrode heeft bol.com met Vrijgezellendag wel het voordeel dat die voor alle andere koopjesdagen valt en dat consumenten nu maar eenmaal hun geld kunnen uitgeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top