Bol.com-topman Huub Vermeulen kondigt afscheid aan

bol.com / Raymond Rutting

De Nederlandse webwinkel bol.com krijgt een nieuwe CEO. Huub Vermeulen, die het bedrijf de voorbije vier jaar leidde, geeft op 1 november de fakkel door aan huidig platformdirecteur Margaret Versteden – van Duijn.

 

Twintig jaar

De 57-jarige Vermeulen was de afgelopen twintig jaar actief bij bol.com. In 2001 trad hij in dienst als directeur 'operations & fulfilment', vier jaar geleden werd hij CEO. Vermeulen geeft aan nood te hebben aan een een andere balans tussen werk en privé. “Daarnaast wil ik de mogelijkheid creëren om in een non-executive rol andere ondernemers bij te staan. Het voelt nu als het juiste moment om te stoppen bij bol.com, wetende dat ik een mooi bedrijf en een geweldig team ga achterlaten.”

 

Zijn opvolger Versteden – van Duijn kwam zes jaar geleden bij bol.com terecht als directeur marketing. Nadien stuurde ze de commerciële afdeling aan als directeur winkels en sinds vorig jaar is ze eindverantwoordelijke voor de platformactiviteiten van het e-commercebedrijf. Op 1 november wordt ze dus de nieuwe CEO: “Ik vind het een eer en geweldige kans om de leiding over te mogen nemen van deze mooie organisatie. Bol.com is in 22 jaar tijd uitgegroeid van de eerste online boekenwinkel in Europa naar een platform waar 47.000 verkooppartners miljoenen artikelen verkopen aan onze klanten, ruim 12,5 miljoen Nederlanders en Belgen.

 

De benoeming van de nieuwe CEO is onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad van bol.com. Vermeulen blijft tot eind 2021 als adviseur op achtergrond verbonden aan het bedrijf. Wie Versteden – van Duijn als directeur platform zal opvolgen, is nog niet bekend.