Boze schuldeisers vragen faillissement Hema

Gevel winkel van retailer Hema
Foto: Dafinchi / Shutterstock.com

Misnoegde schuldeisers vragen het faillissement aan van Hema. Ze willen hun 54 miljoen euro aan leningen terug en hebben beslag laten leggen op aandelen.

 

Juridische strijd

Een groep van schuldeisers, die 54 miljoen euro had geleend aan Hema, is niet tevreden met de overname van vorige week: ze gaan niet akkoord met de deal waarbij een groep van acht investeerders de controle krijgt in ruil voor schuldvermindering. Ze hebben daarom eind vorige week het faillissement aangevraagd van de warenhuisketen en beslag laten leggen op aandelen van drie verschillende vennootschappen die onderdeel uitmaken van Hema. Dat bericht het Financieele Dagblad.

 

De faillissementsaanvraag zal in de dagelijkse praktijk echter weinig betekenen en brengt de bedrijfsvoering niet in gevaar, sust een woordvoerder. Wel zal er wellicht een juridische strijd losbarsten tussen de nieuwe eigenaren, de ontevreden schuldeisers en oude eigenaar Marcel Boekhoorn

 

De nieuwe eigenaren hopen snel tot een overeenkomst te komen, om Hema zo gauw mogelijk weer door te kunnen verkopen, maar voor zij die het faillissement hebben aangevraagd staat best wat op het spel: binnen de huidige regeling krijgen zij maar 500.000 euro terug van hun 54 miljoen.