Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders staat weer te koop. Een eerdere poging in maart ging niet door omdat kandidaten naar verluidt afknapten op de te hoge vraagprijs, maar nu de markt weer aantrekt, waagt de eigenaar een nieuwe poging.

Is 300 miljoen euro nu wel haalbaar?

Volgens het Financieele Dagblad is een aantal potentiële overnemers al gecontacteerd door zakenbank Rothschild. Als kandidaat-overnemers circuleren de namen van investeringsfondsen 3i, CVC en Lion Capital. CVC is al eigenaar van de Scandinavische brillenketen Synsam. 3i was volgens diverse bronnen in maart lang in de race maar haakte uiteindelijk toch af. Lion Capital is dan weer eigenaar van de Franse brillenketen Alain Afflelou (al zou die volgens Franse media mogelijk naar de beurs worden gebracht).

 

Centrale vraag is of de vraagprijs van maart ‑ een slordige 300 miljoen euro ‑ nu wél haalbaar is. Volgens het FD is die kans alvast “groter geworden, omdat de resultaten een opgaande lijn laten zien volgens ingewijden. Het brutobedrijfsresultaat zou gegroeid zijn naar circa 33 miljoen euro, waar dat eerder rond de 30 miljoen lag. Vooral de vernieuwing van de 250 winkels die de keten in Nederland heeft, zou hebben geleid tot forse extra omzetten.”

 

Hans Anders werd in 1982 opgericht in Rotterdam en is sinds 2011 eigendom van de investeringsgroepen Alpha en Alpinvest. Behalve 250 verkooppunten in zijn thuisland heeft Hans Anders nog 100 winkels in België en is de groep ook in Frankrijk en Zweden actief. Hans Anders zou dit jaar afstevenen op een omzet van bijna 200 miljoen euro, een groei met 10% tegenover een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie.