Brussel deelt cadeaucheques uit aan zondagshoppers

Brussel deelt cadeaucheques uit aan zondagshoppers

Brussel deelt cadeaucheques uit aan zondagshoppers

In het kader van de 'I Shop on first sundays'-campagne heeft de stad Brussel beslist om 2.000 cadeaucheques te verdelen. Zo reageert Brussel op een beslissing van de handelaars van de Nieuwstraat om niet langer zondagsopeningen te organiseren.

2.000 cadeau- en kortingsbonnen

Het Brusselse stadsbestuur deelt in samenwerking met de Brusselse Kamer van Koophandel BECI 2.000 chequeboekjes uit om de "I Shop on First Sundays'-campagne een duwtje in de rug te geven en op zondag meer volk naar het stadscentrum te lokken. Het gaat om cadeau- en kortingsbonnen die de eerstvolgende drie koopzondagen geldig zijn in een dertigtal winkels in de Brusselse vijfhoek.

 

Behalve kortingsbonnen vinden de klanten er ook informatie over de geschiedenis en de achitectuur in de hoofdstad. "Gaan shoppen in het centrum van Brussel is ook van de gelegenheid gebruik maken om de charme van de stad en de vele monumenten te ontdekken", zegt Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR) in een persbericht.

 

City 2 en Nieuwstraat doen niet meer mee

Het initiatief komt niet toevallig enkele dagen nadat de winkeliers van de Brusselse Nieuwstraat officieel beslist hebben om niet langer zondagsopeningen te organiseren. Na een evaluatie van de vorige openingen tijdens de eerste zondag van de maand vonden ze “zeer ontoereikende omzetcijfers”, die “de loonkosten niet dekken”. Bovendien neemt de omzet van de zaterdagen voorafgaand aan de zondagsopeningen af. Samengevat: de consumptie stijgt niet, maar wordt gespreid over twee dagen “met extra kosten”. En dus gooien de meeste winkeliers de handdoek in de ring.

 

Daarmee volgen de handelaars het voorbeeld van hun collega's van winkelcentrum City 2, die de zondagsopening enkele weken geleden al met een overgrote meerderheid van liefst 85% afschoten.

 

Op 3 september zullen alle winkels in de Nieuwstraat een laatste keer open zijn op zondag. Daarna zal dat enkel nog het geval zijn op de zondagen voorafgaand aan Kerstmis of bij het begin van de koopjesperiode.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.