Brussel lanceert vaccinatiecampagne in winkels

Shutterstock.com

In samenwerking met handelsfederatie Comeos start de Brusselse gewestelijke overheid met vaccinaties tegen covid-19 in enkele grote winkels. Het gaat om Action, Carrefour, Ikea en Primark.

 

"Wij bereiken iedereen"

Klanten zullen zich de hele maand september kunnen laten vaccineren in de Action van Molenbeek of Anderlecht, de Carrefours van Evere en Oudergem, de Ikea van Anderlecht en de Primark van Elsene. Ze krijgen er dan een vaccin van Johnson & Johnson, waarvan één vaccinatie voldoende is voor volledige bescherming, stelt Comeos in een persbericht. 

 

“De vaccinatiegraad in Brussel ligt heel laag”, zegt Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Comeos. Slechts 60% van de volwassenen is er volledig gevaccineerd. “Daar zit natuurlijk onze grote sterkte. Met onze winkels bereiken we de meeste mensen want iedereen gaat winkelen”, zegt Michel.

 

Concreet komt er een vaccinatiebus op de parking of een vaccinatiepost in de winkels zelf, om mensen te overtuigen zich alsnog te laten vaccineren. Als het initiatief aanslaat, wordt het misschien nog herhaald in andere grote steden.