Brusselse binnenstad krijgt nieuwe handelsvereniging

Foto: Werner Lerooy / Shutterstock.com

Shopera is de nieuwe handelsvereniging voor de Brusselse zone tussen de Beurs en Rogier. In samenwerking met het stadsbestuur wil de vereniging de binnenstad “hét shoppingcentrum van Brussel en België” maken.

 

Proper, veilig en dynamisch

De handelszone tussen de Beurs en het Rogierplein, waarbinnen de Nieuwstraat, het Muntplein en de Anspachlaan vallen, moet een nieuwe dynamiek krijgen en zelfs uitgroeien tot het winkelcentrum van Brussel en - bij uitbreiding - België. Dat is de missie van Shopera, de nieuwe handelsvereniging die is opgericht door de handelsfederaties Comeos, BECI en UCM.

 

Concreet noemt manager Quentin Huet drie doelstellingen: “We gaan er in de eerste plaats voor zorgen dat de zone net en proper is, we gaan er ook voor zorgen dat het veilig is voor de klanten – en dat op elk moment van de dag – en we gaan een hele reeks activiteiten organiseren om de zone opnieuw dynamisch te maken." 

 

Om de beoogde opwaardering te realiseren, gaat de vereniging ook nauw samenwerken met de stad Brussel. Zo wil het stadsbestuur beter kunnen overleggen over de bestaande problemen in de zone, aldus burgemeester Philippe Close. Voor de handelaars plant Shopera alvast diensten als gratis opleidingen en een app om rechtstreeks te communiceren elkaar.