Brusselse Nieuwstraat krijgt Manneken Pis in Lego

Lego

Lego opent in de Nieuwstraat in Brussel een nieuwe flagshipstore, met een heuse Manneken Pis. Ook een miniatuurversie van de Grote Markt valt er te ontdekken.

 

Grootste winkel van België

Brussel heeft er een eigen Lego-universum bij. In de Nieuwstraat heeft het iconische speelgoedmerk een nieuwe flagshipstore geopend, zij het voorlopig dan op afspraak door de coronamaatregelen. Een Manneken Pis uit Lego-blokjes van Lego-kunstenaar Dirk Denoyelle nodigt klanten alvast graag uit om binnen te komen, waar nog een mozaïek in Lego – met onder meer het Atomium – en een miniatuurversie van de Grote Markt te ontdekken is.


De winkel heeft een oppervlakte van 189 vierkante meter en wordt daarmee meteen de grootste Lego-winkel van het land. De winkel is daarmee wel een stuk kleiner geworden dan de 270 vierkante meter die eerst waren voorzien. Eerder was er ook al een winkel in Wijnegem Shopping Center, maar met deze locatie in het hart van de hoofdstad wil het merk nog meer visibiliteit krijgen. 

 

Digitaal en fysiek combineren

De winkel is dan ook helemaal gericht op beleving, met onder meer een ‘Kies & Bouw-wand’ waar klanten zelf een beker kunnen vullen met alle mogelijke steentjes en elementen. Shoppers kunnen er ook zichzelf nabouwen als een Lego-minifiguur. Omwille van de coronamaatregelen zijn die speeltafels en -ervaringen momenteel wel niet beschikbaar.


Lego tekende vorig jaar zowel meer omzet als meer winst op, met dank aan een stijging in de onlineverkoop. Het speelgoedmerk digitaliseert ook het aanbod met nieuwe speelervaringen die het digitale en fysieke combineren. Zo gaat het label dit jaar een samenwerking aan met platenmaatschappij Universal Music, zodat kinderen hun eigen muziekvideo’s kunnen maken met zichzelf en Lego-minifiguren in de hoofdrollen.