Brusselse retail houdt stand na aanslagen | RetailDetail

Brusselse retail houdt stand na aanslagen

Brusselse retail houdt stand na aanslagen

Uit cijfers van Roularta Business Information blijkt dat de handel in Brussel in de periode na de aanslagen goed heeft standgehouden: het aantal faillissementen in de eerste acht maanden van het jaar was zelfs het laagste sinds 2012.

Einde steunmaatregelen eind dit jaar

In de eerste acht maanden van 2016 werden 165 handelszaken failliet verklaard en daarnaast besloten nog eens 480 om zelf hun activiteiten stop te zetten. In beide gevallen gaat het over het laagste aantal sinds 2012. Het aantal faillissementen ligt ook 22% lager dan in 2015, bij het aantal stopzettingen is dat 11%.

 

Ook de horeca kreeg niet de zware klap te verduren die verwacht werd: in de eerste acht maanden werd 254 horecazaken failliet verklaard, exact hetzelfde aantal als een jaar eerder. "We zijn aangenaam verrast", aldus Christine Mattheeuws, voorzitter van ondernemersfederatie NSZ. Ze vreest wel dat de echte terugslag nog moet komen. Na de aanslagen is de regering op de proppen gekomen met een aantal steunmaatregelen, maar die vallen eind dit jaar weg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.