Buro Market in Luik wordt Bureau Vallée

Gevel winkel van retailer Bureau Vallée
Foto: sylv1rob1 / Shutterstock.com

De winkel van Buro Market in Luik is heropend als een vestiging van Bureau Vallée. Beide ketens voor kantoorinrichting en -benodigdheden zijn er voortaan onder hetzelfde dak te vinden.

 

Drie in een winkel

Na haar overname van Buro Market in februari van dit jaar, zet de Franse keten Bureau Vallée zijn integratie op de Belgische markt verder. In Luik heeft een vernieuwde vestiging begin oktober de deuren geopend, op de locatie waar vroeger Buro Market zat aan de Boulevard de Froidmont. De vorige huurder is er weliswaar nog steeds te vinden, maar dan als shop-in-shop binnen het geheel.


Het pand heeft een oppervlakte van 590m², die door Bureau Vallée in drie stukken is onderverdeeld. Een deel van de winkel is voorbehouden voor kantoorbenodigdheden, een stuk is speciaal voorzien voor crea- en kunstenaarsbenodigdheden en het derde deel is gewijd aan de kantoorinrichting van Buro Market.


In de winkel worden ook een aantal diensten aangeboden, zoals een drukkerij voor het fotokopiëren, inbinden en lamineren van documenten. Ook kunnen klanten er terecht met oude rekenmachines en lege inktcartridges, die Bureau Vallée van hen terugkoopt. Het assortiment bestaat in totaal uit zo'n 5.000 referenties.


Bureau Vallée telt nu zeven winkels onder de eigen formulenaam in België. Voor de overname telde de keten al vijf eigen winkels in Wallonië en een winkel onder de naam Papel’Art in Bergen. Stap voor stap worden nu de vijf vestigingen van Buro Market in het concept geïntegreerd: als eerste was de winkel in de Brusselse Louizalaan aan de beurt, Luik is nu de tweede. In Antwerpen, Gent en Sint-Pieters-Leeuw gaan drie vestigingen nog wel verder onder hun oude naam. In totaal telt Bureau Vallée 330 winkels in Frankrijk en in het buitenland, voornamelijk in franchise.