Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos | RetailDetail

Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber, de CEO van Hema in België en Luxemburg, wordt de nieuwe voorzitter van handelsfederatie Comeos. Ze volgt daarmee Geert Verkest op, en is de eerste vrouw die aan het hoofd komt van de federatie.

Eerste vrouw aan het hoofd van Comeos

Kaisergrüber, country director Belgium-Luxemburg bij HEMA, was al lid van de raad van bestuur van Comeos. Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Comeos, zegt bijzonder blij te zijn dat de keuze op haar gevallen is: “Ze is bijzonder dynamisch, kan perfect de vinger op de problemen van de handel leggen en is ook in staat om oplossingen aan te dragen.”

 

Carine Kaisergrüber kan bogen op een lange loopbaan in de retailsector: nadat ze afstudeerde als licentiate commerciële wetenschappen, startte ze haar loopbaan bij de GIB-groep, waar ze zich binnen de Sarma-keten opwerkte van stagiaire tot regiomanager voor Brussel en Wallonië.

 

Toen de winkelformule in 1997 ophield te bestaan, zette ze de stap naar de Nederlandse groep HEMA, die een aantal Sarma-hypermarkten overnam. Vandaag heeft ze er de leiding over 98 winkels (94 in België en 4 in Luxemburg).

 

Kaisergrüber wordt aangesteld voor een termijn van drie jaar en volgt Geert Verkest op, met wie Dominique Michel naar eigen zeggen “Comeos verder heeft kunnen uitbouwen als uniek kenniscentrum voor de handel”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met zowel consumenten als inkopers.

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

22/02/2018

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Back to top