Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos | RetailDetail

Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber, de CEO van Hema in België en Luxemburg, wordt de nieuwe voorzitter van handelsfederatie Comeos. Ze volgt daarmee Geert Verkest op, en is de eerste vrouw die aan het hoofd komt van de federatie.

Eerste vrouw aan het hoofd van Comeos

Kaisergrüber, country director Belgium-Luxemburg bij HEMA, was al lid van de raad van bestuur van Comeos. Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Comeos, zegt bijzonder blij te zijn dat de keuze op haar gevallen is: “Ze is bijzonder dynamisch, kan perfect de vinger op de problemen van de handel leggen en is ook in staat om oplossingen aan te dragen.”

 

Carine Kaisergrüber kan bogen op een lange loopbaan in de retailsector: nadat ze afstudeerde als licentiate commerciële wetenschappen, startte ze haar loopbaan bij de GIB-groep, waar ze zich binnen de Sarma-keten opwerkte van stagiaire tot regiomanager voor Brussel en Wallonië.

 

Toen de winkelformule in 1997 ophield te bestaan, zette ze de stap naar de Nederlandse groep HEMA, die een aantal Sarma-hypermarkten overnam. Vandaag heeft ze er de leiding over 98 winkels (94 in België en 4 in Luxemburg).

 

Kaisergrüber wordt aangesteld voor een termijn van drie jaar en volgt Geert Verkest op, met wie Dominique Michel naar eigen zeggen “Comeos verder heeft kunnen uitbouwen als uniek kenniscentrum voor de handel”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.