Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber, de CEO van Hema in België en Luxemburg, wordt de nieuwe voorzitter van handelsfederatie Comeos. Ze volgt daarmee Geert Verkest op, en is de eerste vrouw die aan het hoofd komt van de federatie.

Eerste vrouw aan het hoofd van Comeos

Kaisergrüber, country director Belgium-Luxemburg bij HEMA, was al lid van de raad van bestuur van Comeos. Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Comeos, zegt bijzonder blij te zijn dat de keuze op haar gevallen is: “Ze is bijzonder dynamisch, kan perfect de vinger op de problemen van de handel leggen en is ook in staat om oplossingen aan te dragen.”

 

Carine Kaisergrüber kan bogen op een lange loopbaan in de retailsector: nadat ze afstudeerde als licentiate commerciële wetenschappen, startte ze haar loopbaan bij de GIB-groep, waar ze zich binnen de Sarma-keten opwerkte van stagiaire tot regiomanager voor Brussel en Wallonië.

 

Toen de winkelformule in 1997 ophield te bestaan, zette ze de stap naar de Nederlandse groep HEMA, die een aantal Sarma-hypermarkten overnam. Vandaag heeft ze er de leiding over 98 winkels (94 in België en 4 in Luxemburg).

 

Kaisergrüber wordt aangesteld voor een termijn van drie jaar en volgt Geert Verkest op, met wie Dominique Michel naar eigen zeggen “Comeos verder heeft kunnen uitbouwen als uniek kenniscentrum voor de handel”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gent is eerste centrumstad met eigen visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

Back to top