Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber (HEMA) nieuwe voorzitter van Comeos

Carine Kaisergrüber, de CEO van Hema in België en Luxemburg, wordt de nieuwe voorzitter van handelsfederatie Comeos. Ze volgt daarmee Geert Verkest op, en is de eerste vrouw die aan het hoofd komt van de federatie.

Eerste vrouw aan het hoofd van Comeos

Kaisergrüber, country director Belgium-Luxemburg bij HEMA, was al lid van de raad van bestuur van Comeos. Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Comeos, zegt bijzonder blij te zijn dat de keuze op haar gevallen is: “Ze is bijzonder dynamisch, kan perfect de vinger op de problemen van de handel leggen en is ook in staat om oplossingen aan te dragen.”

 

Carine Kaisergrüber kan bogen op een lange loopbaan in de retailsector: nadat ze afstudeerde als licentiate commerciële wetenschappen, startte ze haar loopbaan bij de GIB-groep, waar ze zich binnen de Sarma-keten opwerkte van stagiaire tot regiomanager voor Brussel en Wallonië.

 

Toen de winkelformule in 1997 ophield te bestaan, zette ze de stap naar de Nederlandse groep HEMA, die een aantal Sarma-hypermarkten overnam. Vandaag heeft ze er de leiding over 98 winkels (94 in België en 4 in Luxemburg).

 

Kaisergrüber wordt aangesteld voor een termijn van drie jaar en volgt Geert Verkest op, met wie Dominique Michel naar eigen zeggen “Comeos verder heeft kunnen uitbouwen als uniek kenniscentrum voor de handel”.

Tags: