Carrefour en Cash Converters onder één dak

Carrefour en Cash Converters onder één dak
Shutterstock.com

Carrefour zet zijn shop-in-shopstrategie verder: nadat het eerder al de krachten bundelde met onder meer Fnac Darty, gaat het Franse bedrijf nu een samenwerking aan met tweedehandsketen Cash Converters.

 

Vierde partner

Carrefour blijft shop-in-shops openen om zijn (te) grote winkelpanden beter in te vullen: de supermarktketen opent in de vestiging van Les Ulis, ten zuiden van Parijs, een eerste "Carrefour Occasion". De tweedehandswinkel is het resultaat van een samenwerking met Cash Converters, waar klanten zowel artikelen kunnen kopen als verkopen. Binnenkort wordt een tweede shop-in-shop geopend, als onderdeel van het transformatieplan voor zijn hypermarkten waarvoor de supermarktketen nieuwe concepten blijft implementeren om in te spelen op veranderingen in consumptiepatronen.

 

Cash Converters is reeds de vierde partner die een winkel opent in een Franse Carrefour-supermarkt, weet Capital. Eerder sloot de distributeur al soortgelijke overeenkomsten met Fnac Darty, Aubert (baby- en kinderartikelen) en Pacific Pêche (hengelsportmateriaal). In België heeft Carrefour een vergelijkbare samenwerking opgezet met parafarmacieketen Medi-Market