Carrefour installeert dispensers voor schoonmaakproducten in bulk

Carrefour België

Carrefour gaat in zee met Superzero om klanten automatische dispensers voor ecologische schoonmaakproducten in bulk aan te bieden.

 

Zero Waste

Het initiatief is het resultaat van de zogenaamde "Missie Zero Waste", waarbij Carrefour 129 voorstellen ontving om in de praktijk om te zetten. Het voorstel om dispensers voor schoonmaakproducten in bulk te installeren kon op zeer veel enthousiasme rekenen en wordt nu in de winkel uitgerold. Via de samenwerking met verdeler Superzero zullen klanten voortaan schoonmaakproducten op een duurzame manier kunnen kopen door herbruikbare flessen te gebruiken. In de maanden mei en juni installeert Carrefour de dispensers alvast in vijf winkels.

 

De schoonmaakproducten van van Superzero zijn ecologisch en biologisch afbreekbaar. Bovendien worden ze ontwikkeld en gemaakt met lokale partners, waardoor de ecologische voetafdruk beperkt blijft.

 

“Met Superzero willen we iedereen in staat stellen om naar meer duurzame en milieuvriendelijkere consumptiepatronen te evolueren”, zegt medestichter Olivier Potvin. “We zijn erg blij met deze samenwerking met Carrefour België, waardoor nog meer Belgen toegang zullen krijgen tot ons lokale en duurzame consumptiemodel.”