Carrefour installeert self-checkoutkassa’s in hypermarkten | RetailDetail

Carrefour installeert self-checkoutkassa’s in hypermarkten

Carrefour installeert self-checkoutkassa’s in hypermarkten
Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Carrefour plaatst in de komende twee jaar self-checkoutkassa’s in al haar hypermarkten. De beslissing kadert in het besparings- en reorganisatieplan dat de keten vorige week aankondigde.

 

Meer kassa's en minder tijd met self-checkout

In een bijzondere ondernemingsraad kondigde Carrefour België aan self-checkoutkassa’s te willen installeren in al haar hypermarkt-vestigingen. Volgens Carrefour appreciëren consumenten zulke kassa’s, omdat ze eenvoudig en snel werken: wachtrijen zouden er korter zijn en klanten spenderen ook minder tijd aan de kassa. Vooral klanten “die een beperkt aantal producten in de Hypermarkten Carrefour willen kopen” zouden sneller hun boodschappen kunnen doen.

 

Bij self-checkoutkassa’s scannen shoppers hun boodschappen zelf en betalen ze met de kaart, draadloos (via Google Pay en NFC) of eventueel cash. Voor Carrefour is de self-checkoutkassa een nieuwe introductie, maar bij andere retailers wordt het kassasysteem al wel gebruikt.

 

Dit alles betekent niet dat de klassieke kassa's allemaal verdwijnen: klanten zouden de keuze tussen beide soorten kassa behouden. Hoeveel klassieke kassa’s er worden geschrapt, maakt de retailer nog niet bekend. De Franse supermarktgroep zegt wel dat er in totaal meer kassa’s komen, omdat er in de plaats van één klassieke kassa heel wat meer self-checkoutkassa’s kunnen staan. Eén medewerker kan ook meerdere kassa’s assisteren, waardoor minder kassamedewerkers nodig zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Back to top