Carrefour komt met eigen opticienketen | RetailDetail

Carrefour lanceert eigen optiekketen

Carrefour lanceert eigen optiekketen
Shutterstock

Het Franse supermarktbedrijf Carrefour heeft een samenwerking afgesloten met optiekketen Atol om samen het nieuwe winkelconcept Carrefour Optique et Audition te lanceren. De eerste winkels daarvan moeten volgend jaar openen.

Services uitbreiden

“Deze samenwerking illustreert dat Carrefour het aantal services voor zijn klanten wil uitbreiden en dat Atol een complementair klantenbestand wil bereiken”, klinkt het in een persbericht. Samen willen ze een compleet aanbod bieden, zowel op vlak van optiek als producten voor slechthorenden.

 

De producten van Carrefour Optique et Audition zullen niet enkel te vinden zijn in de winkels van de keten, maar ook dankzij een “innovatief digitaal aanbod”. Met de nieuwe keten zet Carrefour een volgende stap in de strategie om het aantal diensten voor haar klanten te diversifiëren.

 

Atol is een coöperatieve van onafhankelijke opticiens die verspreid zitten over heel Frankrijk. Het plan van Carrefour is om hen lokaal te ondersteunen door middel van het nieuwe concept. Momenteel wordt Carrefour Optique et Audition wel enkel gelanceerd in Frankrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top