Carrefour verkoopt Rue du Commerce aan 3Suisses

Carrefour verkoopt Rue du Commerce
Rue du Commerce

Carrefour heeft een akkoord bereikt met Shopinvest over de verkoop van e-commercebedrijf Rue du Commerce. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

Belangrijke e-commercespeler

De Franse distributeur Carrefour verkoopt het e-commerceplatform Rue du Commerce aan Shopinvest, een e-commercespeler die al elf webshops uitbaat waaronder 3Suisses. Rue du Commerce is een webshop én online marktplaats die allerlei non-foodartikelen aanbiedt: computerhardware, huishoudtoestellen, sportartikelen, kleding, speelgoed, reizen en culturele producten. Het totale assortiment bestaat uit zo’n 3,5 miljoen artikelen. Sinds 2016 maakt het bedrijf deel uit van Groupe Carrefour.

 

Shopinvest (niet te verwarren met de gelijknamige Belgische holding boven onder meer e5 mode) werd in 2011 opgericht door Karine Schrenzel and Olivier Gensburger. Het Franse bedrijf groepeert elf webshops op het vlak van mode, wonen en cosmetica. Het bekendste merk van Shopinvest is ongetwijfeld 3Suisses, dat sinds eind vorig jaar deel uitmaakt van de groep.