Cash Converters krijgt nieuwe eigenaars

Cash Converters Belgium komt in handen van nieuwe eigenaars.
Foto: Cash Converters

Tweedehandsketen Cash Converters komt in België in handen van privéaandeelhouders. De vroegere masterfranchise converteert ook dertien franchisewinkels naar eigen vestigingen.

 

In eigen beheer

Cash Converters Belgium, tot nu een masterfranchise van de Australische moedergroep, wordt overgenomen door een groep privéaandeelhouders. Daarbij ook Benoit Ghiot: de voormalige financieel directeur van D’Ieteren en huidig topman van Alcopa wordt voorzitter van de groep en zal de nieuwe aandeelhouders vertegenwoordigen.

 

Kevin Kaeses blijft aan als topman van Cash Converters in België, en krijgt ook de leiding over dertien winkels in eigen beheer. Het zijn voormalige franchisewinkels die de groep converteert, waardoor de keten voortaan uit een gemengd netwerk van 13 eigen winkels en 21 franchisewinkels bestaat.

 

Het is nu de bedoeling om verder uit te breiden op de Belgische markt, laat Kaeses weten: "De 34 Belgische verkooppunten van Cash Converters doen het al uitstekend met een omzetgroei van 5% sinds begin dit jaar. Met de nieuwe aandeelhouders zijn we in staat om deze dynamiek nog te versterken." Vorig jaar bereikte Cash Converters 1,4 miljoen Belgische klanten, die er meer dan twee miljoen artikelen kochten en verkochten.