CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af | RetailDetail

CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

Op 1 november treedt Jerry Storch af als CEO van de Canadese warenhuisgroep Hudson’s Bay. De zoektocht naar een nieuwe CEO is al begonnen; uitvoerend voorzitter Richard Baker wordt even CEO ad interim.

Zwakke Europese prestaties

Het is momenteel nog niet helemaal duidelijk waarom Storch het bedrijf verlaat of moet verlaten, maar de laatste tijd kwam Hudson’s Bay wel in zwaar weer terecht. Vooral de Europese investeringen wogen zwaar op de resultaten. Eerder waren er bij de aandeelhouders dan ook al stemmen opgedoken die een volledige terugtrekking uit Europa eisten. Baker en Storch zouden ook al langer niet meer op dezelfde lijn zitten wanneer het gaat over de toekomst van het Canadese bedrijf.

 

Binnen Hudsons’s Bay heeft elke keten wel een directeur die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding, dus op dat vlak zal het vertrek van Storch weinig effect hebben: hij was vooral verantwoordelijk voor de plannen op lange termijn.

 

Storch keert nu terug naar Storch Advisors, het bedrijf dat hij al leidde voor hij bij Hudson’s Bay aan de slag ging en dat wereldwijd optreedt als consultant. Voorheen was hij onder andere ook CEO bij speelgoedketen Toys ‘R’ Us.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.