CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

Op 1 november treedt Jerry Storch af als CEO van de Canadese warenhuisgroep Hudson’s Bay. De zoektocht naar een nieuwe CEO is al begonnen; uitvoerend voorzitter Richard Baker wordt even CEO ad interim.

Zwakke Europese prestaties

Het is momenteel nog niet helemaal duidelijk waarom Storch het bedrijf verlaat of moet verlaten, maar de laatste tijd kwam Hudson’s Bay wel in zwaar weer terecht. Vooral de Europese investeringen wogen zwaar op de resultaten. Eerder waren er bij de aandeelhouders dan ook al stemmen opgedoken die een volledige terugtrekking uit Europa eisten. Baker en Storch zouden ook al langer niet meer op dezelfde lijn zitten wanneer het gaat over de toekomst van het Canadese bedrijf.

 

Binnen Hudsons’s Bay heeft elke keten wel een directeur die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding, dus op dat vlak zal het vertrek van Storch weinig effect hebben: hij was vooral verantwoordelijk voor de plannen op lange termijn.

 

Storch keert nu terug naar Storch Advisors, het bedrijf dat hij al leidde voor hij bij Hudson’s Bay aan de slag ging en dat wereldwijd optreedt als consultant. Voorheen was hij onder andere ook CEO bij speelgoedketen Toys ‘R’ Us.