CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af | RetailDetail

CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

Op 1 november treedt Jerry Storch af als CEO van de Canadese warenhuisgroep Hudson’s Bay. De zoektocht naar een nieuwe CEO is al begonnen; uitvoerend voorzitter Richard Baker wordt even CEO ad interim.

Zwakke Europese prestaties

Het is momenteel nog niet helemaal duidelijk waarom Storch het bedrijf verlaat of moet verlaten, maar de laatste tijd kwam Hudson’s Bay wel in zwaar weer terecht. Vooral de Europese investeringen wogen zwaar op de resultaten. Eerder waren er bij de aandeelhouders dan ook al stemmen opgedoken die een volledige terugtrekking uit Europa eisten. Baker en Storch zouden ook al langer niet meer op dezelfde lijn zitten wanneer het gaat over de toekomst van het Canadese bedrijf.

 

Binnen Hudsons’s Bay heeft elke keten wel een directeur die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding, dus op dat vlak zal het vertrek van Storch weinig effect hebben: hij was vooral verantwoordelijk voor de plannen op lange termijn.

 

Storch keert nu terug naar Storch Advisors, het bedrijf dat hij al leidde voor hij bij Hudson’s Bay aan de slag ging en dat wereldwijd optreedt als consultant. Voorheen was hij onder andere ook CEO bij speelgoedketen Toys ‘R’ Us.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Back to top