CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af | RetailDetail

CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

Op 1 november treedt Jerry Storch af als CEO van de Canadese warenhuisgroep Hudson’s Bay. De zoektocht naar een nieuwe CEO is al begonnen; uitvoerend voorzitter Richard Baker wordt even CEO ad interim.

Zwakke Europese prestaties

Het is momenteel nog niet helemaal duidelijk waarom Storch het bedrijf verlaat of moet verlaten, maar de laatste tijd kwam Hudson’s Bay wel in zwaar weer terecht. Vooral de Europese investeringen wogen zwaar op de resultaten. Eerder waren er bij de aandeelhouders dan ook al stemmen opgedoken die een volledige terugtrekking uit Europa eisten. Baker en Storch zouden ook al langer niet meer op dezelfde lijn zitten wanneer het gaat over de toekomst van het Canadese bedrijf.

 

Binnen Hudsons’s Bay heeft elke keten wel een directeur die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding, dus op dat vlak zal het vertrek van Storch weinig effect hebben: hij was vooral verantwoordelijk voor de plannen op lange termijn.

 

Storch keert nu terug naar Storch Advisors, het bedrijf dat hij al leidde voor hij bij Hudson’s Bay aan de slag ging en dat wereldwijd optreedt als consultant. Voorheen was hij onder andere ook CEO bij speelgoedketen Toys ‘R’ Us.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.