Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat | RetailDetail

Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat

Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat
Shutterstock

De Parijse Champs-Elysées moet dit jaar straten uit Londen en Milaan laten voorgaan op Cushman & Wakefields lijst van duurste winkelstraten. De duurste winkelstraat in België is de Antwerpse Meir, die zijn prijzen 5,4% zag stijgen en op de Europese ranglijst naar plaats 17 klimt.

Retail dynamischer dan ooit

In zijn jaarlijks verslag stelt vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield een voorzichtige groei van 0,5% vast van de huurprijzen die luxewinkels wereldwijd betalen voor een stek in de meest gegeerde winkelstraten. Volgens de makelaar is de retailsector "nooit zo innovatief en dynamisch geweest als vandaag, dankzij de mogelijkheden die nieuwe technologieën en concepten te bieden hebben".

 

De groeiende impact van e-commerce dwingt merken om van hun fysieke ‘flagshipstores’ technologische hoogstandjes te maken, die de veeleisende consument een totaalbeleving aanbieden binnen. Bij voorkeur mét uitzicht op een prestigieuze winkelstraat, waar ze met andere topmerken strijden om de aandacht van de gegoede consument.

 

Antwerpse Meir duurst

Eenzaam bovenaan de ranglijst prijkt nog steeds Upper Fifth Avenue in New York, dat met huurprijzen in de buurt van 28000 euro per vierkante meter meer dan zes keer zo duur is als de nummer 10 in de lijst, de Weense Kohlmarkt. De Avenue des Champs-Elysées, die jarenlang de top drie mocht afsluiten, valt nu terug naar een vijfde plaats. De Europese sublijst wordt dit jaar aangevoerd door de Londense New Bond Street, op de voet gevolgd door de Via Montenapoleone in Milaan. De Italiaanse steden doen het overigens goed in de ranking: Venetië en Firenze registreren een forse stijging van de huurprijzen, ook en vooral dankzij topmerken als Prada, Armani en Michael Kors die er een prijzig pand betrokken dit jaar.

 

In België neemt het vertrouwen bij de consument toe, en dat weerspiegelt zich in huurprijzen die vooral op de Louizalaan (Brussel, +1,4%) en de Meir (Antwerpen, +5,4%) stijgen. Die groei danken beide steden aan de komst van cosmeticaketens NYX, Rituals en Kiko, stelt de vastgoedmakelaar in zijn rapport. De Meir is de duurste straat van het land en betrekt wereldwijd de 28ste plaats, één plaats hoger dan een jaar geleden. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Back to top