Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat | RetailDetail

Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat

Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat
Shutterstock

De Parijse Champs-Elysées moet dit jaar straten uit Londen en Milaan laten voorgaan op Cushman & Wakefields lijst van duurste winkelstraten. De duurste winkelstraat in België is de Antwerpse Meir, die zijn prijzen 5,4% zag stijgen en op de Europese ranglijst naar plaats 17 klimt.

Retail dynamischer dan ooit

In zijn jaarlijks verslag stelt vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield een voorzichtige groei van 0,5% vast van de huurprijzen die luxewinkels wereldwijd betalen voor een stek in de meest gegeerde winkelstraten. Volgens de makelaar is de retailsector "nooit zo innovatief en dynamisch geweest als vandaag, dankzij de mogelijkheden die nieuwe technologieën en concepten te bieden hebben".

 

De groeiende impact van e-commerce dwingt merken om van hun fysieke ‘flagshipstores’ technologische hoogstandjes te maken, die de veeleisende consument een totaalbeleving aanbieden binnen. Bij voorkeur mét uitzicht op een prestigieuze winkelstraat, waar ze met andere topmerken strijden om de aandacht van de gegoede consument.

 

Antwerpse Meir duurst

Eenzaam bovenaan de ranglijst prijkt nog steeds Upper Fifth Avenue in New York, dat met huurprijzen in de buurt van 28000 euro per vierkante meter meer dan zes keer zo duur is als de nummer 10 in de lijst, de Weense Kohlmarkt. De Avenue des Champs-Elysées, die jarenlang de top drie mocht afsluiten, valt nu terug naar een vijfde plaats. De Europese sublijst wordt dit jaar aangevoerd door de Londense New Bond Street, op de voet gevolgd door de Via Montenapoleone in Milaan. De Italiaanse steden doen het overigens goed in de ranking: Venetië en Firenze registreren een forse stijging van de huurprijzen, ook en vooral dankzij topmerken als Prada, Armani en Michael Kors die er een prijzig pand betrokken dit jaar.

 

In België neemt het vertrouwen bij de consument toe, en dat weerspiegelt zich in huurprijzen die vooral op de Louizalaan (Brussel, +1,4%) en de Meir (Antwerpen, +5,4%) stijgen. Die groei danken beide steden aan de komst van cosmeticaketens NYX, Rituals en Kiko, stelt de vastgoedmakelaar in zijn rapport. De Meir is de duurste straat van het land en betrekt wereldwijd de 28ste plaats, één plaats hoger dan een jaar geleden. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.