Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat | RetailDetail

Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat

Champs-Elysées onttroond als duurste Europese winkelstraat
Shutterstock

De Parijse Champs-Elysées moet dit jaar straten uit Londen en Milaan laten voorgaan op Cushman & Wakefields lijst van duurste winkelstraten. De duurste winkelstraat in België is de Antwerpse Meir, die zijn prijzen 5,4% zag stijgen en op de Europese ranglijst naar plaats 17 klimt.

Retail dynamischer dan ooit

In zijn jaarlijks verslag stelt vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield een voorzichtige groei van 0,5% vast van de huurprijzen die luxewinkels wereldwijd betalen voor een stek in de meest gegeerde winkelstraten. Volgens de makelaar is de retailsector "nooit zo innovatief en dynamisch geweest als vandaag, dankzij de mogelijkheden die nieuwe technologieën en concepten te bieden hebben".

 

De groeiende impact van e-commerce dwingt merken om van hun fysieke ‘flagshipstores’ technologische hoogstandjes te maken, die de veeleisende consument een totaalbeleving aanbieden binnen. Bij voorkeur mét uitzicht op een prestigieuze winkelstraat, waar ze met andere topmerken strijden om de aandacht van de gegoede consument.

 

Antwerpse Meir duurst

Eenzaam bovenaan de ranglijst prijkt nog steeds Upper Fifth Avenue in New York, dat met huurprijzen in de buurt van 28000 euro per vierkante meter meer dan zes keer zo duur is als de nummer 10 in de lijst, de Weense Kohlmarkt. De Avenue des Champs-Elysées, die jarenlang de top drie mocht afsluiten, valt nu terug naar een vijfde plaats. De Europese sublijst wordt dit jaar aangevoerd door de Londense New Bond Street, op de voet gevolgd door de Via Montenapoleone in Milaan. De Italiaanse steden doen het overigens goed in de ranking: Venetië en Firenze registreren een forse stijging van de huurprijzen, ook en vooral dankzij topmerken als Prada, Armani en Michael Kors die er een prijzig pand betrokken dit jaar.

 

In België neemt het vertrouwen bij de consument toe, en dat weerspiegelt zich in huurprijzen die vooral op de Louizalaan (Brussel, +1,4%) en de Meir (Antwerpen, +5,4%) stijgen. Die groei danken beide steden aan de komst van cosmeticaketens NYX, Rituals en Kiko, stelt de vastgoedmakelaar in zijn rapport. De Meir is de duurste straat van het land en betrekt wereldwijd de 28ste plaats, één plaats hoger dan een jaar geleden. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.