Charlie Temple breidt uit naar België

Charlie Temple breidt uit naar België
Foto: Charlie Temple

Charlie Temple, een Nederlandse online opticien die behoort tot GrandVision, breidt zijn activiteiten uit naar België en Oostenrijk. Eerder trok de online brillenverkoper ook al de Duitse markt op.

 

Alleen online

Charlie Temple is een pure player die begin vorig jaar werd overgenomen door GrandVision, tevens moedermaatschappij van Pearle en Eyewish. Na de overname bleef Charlie Temple wel als zelfstandig merk bestaan: het bestormde eerst de Duitse markt en gaat nu ook leveren aan Belgische en Oostenrijkse klanten. De keuze voor beide landen is een logische stap, aldus het bedrijf: voor die landen moet de webshop immers niet vertaald worden.

 

De expansie van de brillenmaker zal evenwel niet stoppen bij België en Oostenrijk, schrijft Twinkle. Volgens e-commercedirecteur Jan Cortenbach is een verdere uitbreiding slechts "een kwestie van tijd."

 

Charlie Temple werd in 2016 opgericht door Leon Planken en prijst zichzelf om zijn lage prijzen: volgens het bedrijf kan het heel wat besparen doordat het geen fysieke winkelpunten heeft.