CityLife, Qustomer en Het Opzet fuseren tot “joyn”

CityLife, Qustomer en Het Opzet fuseren tot “joyn”

CityLife, Qustomer en Het Opzet fuseren tot “joyn”

Drie Belgische getrouwheidsplatformen, CityLife, Qustomer en Het Opzet, bundelen hun betaal- en spaarkaartapplicaties tot het grootste digitale getrouwheidsplatform: Joyn brengt 1,4 miljoen gebruikers in contact met ruim 4.000 handelaars.

Een schat aan informatie

Tien verschillende spaarkaarten voor de bakker, de kapper en de lokale boetieks: het is niet meer van deze tijd. Het deze ochtend aan de pers voorgestelde joyn bundelt al die spaarkaarten in één kaart en applicatie voor smartphone.

 

Voor de Belgische handelaars ‑ die het niet onder de markt hebben door de opkomst van e-commerce ‑ biedt het platform tal van mogelijkheden: het maakt mobiel betalen mogelijk (met Payconiq) en geeft handelaars automatisch toegang tot relevante inzichten over hun klantenbestand. Via een zogeheten ‘handelaarsbarometer’ krijgen aangesloten winkeliers ook nog eens een goede kijk op hoe zij presteren ten opzichte van bijvoorbeeld hun concurrenten.

 

Partner van en voor “slimme steden”

“Door één gezamenlijk platform te bouwen, steken we de Belgische handelaars een hart onder de riem”, zegt CEO Frank Bekkers. “Maar hier stopt het niet, hier begint het net. Ons netwerk vormt op dit moment een onderzoekslab van 1,4 miljoen gebruikers. En hiermee kunnen we veel meer doen, zoals steden en regio’s versterken.”

 

Dankzij het platform zou de burger in de toekomst bijvoorbeeld via de app een parking kunnen betalen of zijn toegang tot het openbaar zwembad. Via zijn netwerk en communicatietool kan joyn ook nog de koopzondagen van de steden versterken en op basis van de verkregen data inzichten verschaffen om het beleid beter af te stemmen op de noden en wensen van consumenten én handelaars. Joyn werkt daartoe samen met professor Pieter Ballon van de Vrije Universiteit Brussel en auteur van het boek "Smart Cities".

 

Naast investeerders KBC, ING en Mediahuis stappen ook partners als Bakkersonline.be, DOOHapps (de interactieve applicatiewinkel voor de Digital-Out-Of-Home-industrie) en al een twintigtal steden mee in het project. “Binnen een jaar willen we ons netwerk van 19 steden uitbreiden naar 100 in België en later de rest van Europa veroveren”, zegt Maarten Decramer, verantwoordelijk voor de afdeling Joyn Urban Services.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.