Claire’s vraagt faillissement aan

Claire’s vraagt faillissement aan

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

 

154 Europese winkels verdwijnen

Het faillissement komt er op een moment waarop Claire’s een schuld heeft opgebouwd van 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro). Door middel van het faillissement wil het die schuld nu herstructureren en komt er ook een doorstart.

 

Hoewel enkel de Amerikaanse tak van het bedrijf failliet werd verklaard, zullen ook andere onderdelen getroffen worden door de herstructurering. Zo zou het aantal Europese winkels tegen 2022 worden teruggebracht van 1069 naar 915 vestigingen, waarvan 74 nog dit jaar de deuren zouden moeten sluiten. In de Benelux telt de keten een honderdtal winkels, het is niet duidelijk hoeveel er daarvan moeten verdwijnen.

 

“We zullen dit proces vervolmaken als een gezonder, meer winstgevender bedrijf, wat ons zal positioneren als een sterkere zakenpartner voor onze leveranciers en andere partners”, zegt CEO Ron Marshall. De doorstart na het faillissement komt er normaal onder leiding van enkele schuldeisers, die het bedrijf overnemen van huidig eigenaar Apollo Global Management. Dat betaalde in 2007 nog meer dan drie miljard dollar voor de keten.