Claire’s vraagt faillissement aan | RetailDetail

Claire’s vraagt faillissement aan

Claire’s vraagt faillissement aan
Shutterstock

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

 

154 Europese winkels verdwijnen

Het faillissement komt er op een moment waarop Claire’s een schuld heeft opgebouwd van 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro). Door middel van het faillissement wil het die schuld nu herstructureren en komt er ook een doorstart.

 

Hoewel enkel de Amerikaanse tak van het bedrijf failliet werd verklaard, zullen ook andere onderdelen getroffen worden door de herstructurering. Zo zou het aantal Europese winkels tegen 2022 worden teruggebracht van 1069 naar 915 vestigingen, waarvan 74 nog dit jaar de deuren zouden moeten sluiten. In de Benelux telt de keten een honderdtal winkels, het is niet duidelijk hoeveel er daarvan moeten verdwijnen.

 

“We zullen dit proces vervolmaken als een gezonder, meer winstgevender bedrijf, wat ons zal positioneren als een sterkere zakenpartner voor onze leveranciers en andere partners”, zegt CEO Ron Marshall. De doorstart na het faillissement komt er normaal onder leiding van enkele schuldeisers, die het bedrijf overnemen van huidig eigenaar Apollo Global Management. Dat betaalde in 2007 nog meer dan drie miljard dollar voor de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.