Claire’s vraagt faillissement aan | RetailDetail

Claire’s vraagt faillissement aan

Claire’s vraagt faillissement aan
Shutterstock

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

 

154 Europese winkels verdwijnen

Het faillissement komt er op een moment waarop Claire’s een schuld heeft opgebouwd van 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro). Door middel van het faillissement wil het die schuld nu herstructureren en komt er ook een doorstart.

 

Hoewel enkel de Amerikaanse tak van het bedrijf failliet werd verklaard, zullen ook andere onderdelen getroffen worden door de herstructurering. Zo zou het aantal Europese winkels tegen 2022 worden teruggebracht van 1069 naar 915 vestigingen, waarvan 74 nog dit jaar de deuren zouden moeten sluiten. In de Benelux telt de keten een honderdtal winkels, het is niet duidelijk hoeveel er daarvan moeten verdwijnen.

 

“We zullen dit proces vervolmaken als een gezonder, meer winstgevender bedrijf, wat ons zal positioneren als een sterkere zakenpartner voor onze leveranciers en andere partners”, zegt CEO Ron Marshall. De doorstart na het faillissement komt er normaal onder leiding van enkele schuldeisers, die het bedrijf overnemen van huidig eigenaar Apollo Global Management. Dat betaalde in 2007 nog meer dan drie miljard dollar voor de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

24/04/2018

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.

Blokker onthoofd: CEO Holding en CEO België stappen op

24/04/2018

Het einde lijkt nabij voor de Nederlandse winkelketen en holding Blokker. CEO Casper Meijer maakt vandaag bekend dat hij eind juni opstapt bij Blokker Holding, CEO Belux Bernd Bosch vertrekt zelfs meteen.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.