Coca-Cola test robot in Brits pretpark

Coca-Cola test robot in Brits pretpark
CCEP

Coca-Cola European Partners, 's werelds grootste bottelaar van Coca-Cola, test robottechnologie voor de distributie van dranken in het Britse pretpark Alton Towers, tussen Derby en Stoke in het midden van Engeland.

 

Innovatiefonds

Het project past binnen het innovatiefonds van CCEP. Samen met technologiebedrijf Teleretail wil CCEP robottechnologie testen in een drukke omgeving. De robot zal de producten vervoeren van het distributiecentrum naar de verschillende drankwinkels in het park. Met behulp van kunstmatige intelligentie moet hij autonoom zijn weg vinden tussen de duizenden bezoekers.

 

De robot haalt een snelheid van bijna 5km/u en heeft een actieradius van vijftig kilometer. Hij is uitgerust met een GPS en zicht-, geluid- en bewegingssensoren om veilig rond mensen en objecten te navigeren. Om de afstand tot mogelijke obstakels te beoordelen en botsingen te voorkomen maakt de robot gebruik van lasersensoren.

 

Start-ups ondersteunen

"We zoeken steeds naar technologische start-ups en helpen ze groeien door hen toegang te geven tot expertise en de mogelijkheid om hun innovatieve oplossingen te testen en te verfijnen", zegt Leendert Den Hollander, algemeen manager bij CCEP, in een persbericht. "De TeleRetail-robots zijn een perfect voorbeeld van hoe we technologie uitproberen die 24/7 ‘on-demand’ logistieke diensten mogelijk maakt en uiteindelijk misschien kan worden opgeschaald naar grotere voertuigen."

 

In februari liet CCEP weten dat het meer dan 500 miljoen euro zou investeren in 2019, als onderdeel van een meerjarig investeringsprogramma van 1,5 miljard euro. De investeringen situeren zich rond drie gebieden: nieuwe digitale oplossingen, logistieke mogelijkheden en productbeschikbaarheid.