Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum, dat op luchthavens automaten plaatst die overgebleven munten omwisselen in waardebonnen voor de duty-free winkels, is nu ook te vinden op de luchthaven van Zaventem.

Binnenkort ook op andere Europese luchthavens

Dankzij een samenwerking met International Duty Free op Brussels Airport krijgen gebruikers van Coindrum bovendien tien procent meer dan de waarde van hun gestorte munten. “Bij IDF plaatsen we klanten centraal in alles wat we doen, daarom voegen we Coindrum toe als een aanvullende service”, zegt CEO Nicoals Van Brandt. Ook de retailers zijn tevreden, want het systeem zorgt er immers voor dat klanten meer geld uitgeven in de winkels.

 

Het systeem werd bedacht door de jonge Duitse ondernemer Lukas Decker. Die wist onlangs nog twee miljoen euro op te halen tijdens een investeringsronde en zegt dat de volgende lancering op een grote Europese luchthaven niet lang op zich zal laten wachten. “De uitrol van Coindrum heeft het punt bereikt waarop passagiers verwachten de service te kunnen gebruiken wanneer ze reizen. We ontvangen veel vragen van passagiers over waar ze een Coindrum-automaat kunnen vinden in luchthavens. Dat is een teken dat er nog veel groeipotentieel is”, aldus Decker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top