Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum, dat op luchthavens automaten plaatst die overgebleven munten omwisselen in waardebonnen voor de duty-free winkels, is nu ook te vinden op de luchthaven van Zaventem.

Binnenkort ook op andere Europese luchthavens

Dankzij een samenwerking met International Duty Free op Brussels Airport krijgen gebruikers van Coindrum bovendien tien procent meer dan de waarde van hun gestorte munten. “Bij IDF plaatsen we klanten centraal in alles wat we doen, daarom voegen we Coindrum toe als een aanvullende service”, zegt CEO Nicoals Van Brandt. Ook de retailers zijn tevreden, want het systeem zorgt er immers voor dat klanten meer geld uitgeven in de winkels.

 

Het systeem werd bedacht door de jonge Duitse ondernemer Lukas Decker. Die wist onlangs nog twee miljoen euro op te halen tijdens een investeringsronde en zegt dat de volgende lancering op een grote Europese luchthaven niet lang op zich zal laten wachten. “De uitrol van Coindrum heeft het punt bereikt waarop passagiers verwachten de service te kunnen gebruiken wanneer ze reizen. We ontvangen veel vragen van passagiers over waar ze een Coindrum-automaat kunnen vinden in luchthavens. Dat is een teken dat er nog veel groeipotentieel is”, aldus Decker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.