Colruyt geeft Parijse ambities op en verkoopt winkels aan Carrefour

ricochet64 / Shutterstock.com

Colruyt verkoopt zijn winkels in de regio rond Parijs aan concurrent Carrefour. In het noordoosten van het land investeert de Belgische groep wel in verdere groei.

 

Van Colruyt tot Carrefour Contact

Het gaat om supermarkten in Périgny-sur-Yerres, Saint Pathus en Valenton. Als alles goed gaat, zullen de winkels begin juli kunnen omgebouwd worden tot Carrefour Contact-winkels. Omdat het gaat om een transactie tussen twee sectorgenoten, werden de plannen aangemeld bij de concurrentieautoriteiten, waar de collega's van Linéaires het bericht oppikten.

 

Colruyt is al geruime tijd bezig met een behoedzame expansie in Frankrijk. De keten telt nu 88 winkels in het land, met name in de regio's Grand Est, Bourgogne-Franche-Comté en Rhône-Alpes. "De drie winkels in de Parijse regio liggen logistiek geïsoleerd en dat is de enige reden waarom beslist werd voor deze winkels een overnemer te zoeken," zegt woordvoerder Eva Biltereyst, die benadrukt dat de supermarkten wel succesvol zijn. 

 

Het betekent dan ook niet dat Colruyt zijn groeiambities in Frankrijk opbergt. Integendeel: de groep schakelt een versnelling hoger in het noordoosten van Frankrijk. Daar opende Colruyt eind maart een nieuw distributiecentrum voor verse groenten en fruit in Gondreville, in de buurt van Nancy.