Colruyt Group verwerft 75% van Fiets!

Colruyt Group verwerft 75% van Fiets!
Shutterstock.com

Colruyt heeft 75% van de aandelen verworven van de Belgische fietswinkelketen Fiets!, met de bedoeling zijn retailaanbod te verbreden. Fiets! zal de extra middelen gebruiken om het winkelnetwerk verder uit te breiden.

 

Leemte opvullen

De retailer uit Halle vult zo een leemte op in zijn reeds zeer breed aanbod, dat bestaat uit diverse formules in food (Colruyt, Spar) en non-food (Dreambaby, Dreamland, Collishop) winkelformules. “Deze investering kadert in onze langetermijnvisie: we willen de consument een meerwaarde bieden in de verschillende fases van zijn leven én verder investeren in duurzame mobiliteit”, zegt COO Marc Hofman in een persbericht.

 

Het huidige management van Fiets! blijft actief betrokken bij de ontwikkeling van de fietswinkelketen: “Dankzij de investering van Colruyt Group kunnen we opnieuw focussen op groei en rentabiliteit. We zijn van plan het aantal fietsspeciaalzaken de komende jaren uit te breiden, waardoor nog meer particulieren en bedrijven bij ons terecht zullen kunnen voor hun fietsaankoop, -onderhoud of -herstelling. De eerstvolgende winkelopeningen zijn voorzien in 2019 en de klant zal er centraal staan”, zegt CEO Michel Verhaeren.

 

Over de aankoopprijs van de aandelen is niets bekendgemaakt. Colruyt Group verwerft onmiddellijk een meerderheidsbelang van 75% via de kapitaalverhoging en via een Calloptie kan de groep haar belang op termijn wel verhogen tot de volle 100%.

 

Fiets! werd opgericht in 2010 en een heeft een netwerk van elf fietsspeciaalzaken in België. Het bedrijf verkoopt merkfietsen, fietskledij en accessoires. Klanten kunnen er ook terecht voor onderhoud en herstellingen. Bedrijven kunnen bij Fiets! ook bedrijfsfietsen leasen of kopen. Vorig jaar onderging het bedrijf een reorganisatie, waarbij 5 vestigingen werden gesloten.