Colruyt Group volledig eigenaar van Fiets!

Colruyt Group volledig eigenaar van Fiets!
Fiets! (Colruyt Group)

Colruyt Group heeft zijn belang in Fiets! opgetrokken tot 100%. Begin dit jaar nam de groep al een belang van 75% in de fietswinkelketen en verwierf tevens een optie op de resterende aandelen. Met de investering wil Colruyt nog meer inspelen op veranderende behoeften en de duurzame mobiliteit stimuleren.

 

Aanbod verbreden

In maart van dit jaar stapte Colruyt Group in Fiets! en verwierf toen 75% van de aandelen. De retailer uit Halle vulde zo een leemte op in zijn reeds zeer brede aanbod. Colruyt Group maakt nu gebruik van de optie om ook de resterende aandelen over te nemen. Vanaf begin volgend jaar komt de operationele leiding van de fietswinkelketen in handen van Wim Teerlynck, die businessunitmanager van Fiets! wordt.

 

Met de overname wil Colruyt Group inspelen op de evoluerende behoeften van de consument en investeren in duurzame mobiliteit. "De markt voor elektrische fietsen groeit sterk en Fiets! is een jong en dynamisch bedrijf. We geloven dat de integratie in Colruyt Group zal bijdragen tot de rendabele groei van Fiets!", zegt non-fooddirecteur Dieter Struye.

 

Sinds de instap van Colruyt Group, in maart, opende Fiets! een twaalfde vestiging in Sint-Pieters-Leeuw. Dat aantal zal de komende jaren nog verder uitgebreid worden, laat de groep nog weten.