Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel | RetailDetail

Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

De rekken in de Proxy Delhaize nabij het Bloemenhofplein in het centrum van Brussel vertonen steeds meer lege plaatsen omdat er een conflict woedt tussen de winkelketen en de franchisenemer.

Uitzonderlijke toestand

De specialisten die door Bruzz werden gecontacteerd, noemen het eerder uitzonderlijk dat dit ten koste gaat van de eindklant. Bruzz stelde vast dat de rekken in de Proxy Delhaize aan de Fabrieksstraat, nabij het Bloemenhofplein in hartje Brussel, al een maand met grote leegstand kampen.

 

De nieuwssite kreeg bevestiging van een conflict tussen de warenhuisgroep en de franchisenemer. Alleen is niet duidelijk of de leegstand het gevolg is van een weigering van de zelfstandige uitbater om nieuwe bestellingen te plaatsen, dan wel van de warenhuisgroep om nog voorraad te leveren.

 

Zowel marketingspecialist Gino Van Ossel als Buurtsuper-topman Luc Ardies merken op dat dit hoogst uitzonderlijk is. Normaal wordt de klant niet getroffen in een conflict tussen franchisegever en –nemer, zeggen ze aan Bruzz. In afwachting van een oplossing blijven de leveringen in de meeste gevallen gewoon doorgaan, stellen ze.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow. Een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.