Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

De rekken in de Proxy Delhaize nabij het Bloemenhofplein in het centrum van Brussel vertonen steeds meer lege plaatsen omdat er een conflict woedt tussen de winkelketen en de franchisenemer.

Uitzonderlijke toestand

De specialisten die door Bruzz werden gecontacteerd, noemen het eerder uitzonderlijk dat dit ten koste gaat van de eindklant. Bruzz stelde vast dat de rekken in de Proxy Delhaize aan de Fabrieksstraat, nabij het Bloemenhofplein in hartje Brussel, al een maand met grote leegstand kampen.

 

De nieuwssite kreeg bevestiging van een conflict tussen de warenhuisgroep en de franchisenemer. Alleen is niet duidelijk of de leegstand het gevolg is van een weigering van de zelfstandige uitbater om nieuwe bestellingen te plaatsen, dan wel van de warenhuisgroep om nog voorraad te leveren.

 

Zowel marketingspecialist Gino Van Ossel als Buurtsuper-topman Luc Ardies merken op dat dit hoogst uitzonderlijk is. Normaal wordt de klant niet getroffen in een conflict tussen franchisegever en –nemer, zeggen ze aan Bruzz. In afwachting van een oplossing blijven de leveringen in de meeste gevallen gewoon doorgaan, stellen ze.