Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel | RetailDetail

Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

De rekken in de Proxy Delhaize nabij het Bloemenhofplein in het centrum van Brussel vertonen steeds meer lege plaatsen omdat er een conflict woedt tussen de winkelketen en de franchisenemer.

Uitzonderlijke toestand

De specialisten die door Bruzz werden gecontacteerd, noemen het eerder uitzonderlijk dat dit ten koste gaat van de eindklant. Bruzz stelde vast dat de rekken in de Proxy Delhaize aan de Fabrieksstraat, nabij het Bloemenhofplein in hartje Brussel, al een maand met grote leegstand kampen.

 

De nieuwssite kreeg bevestiging van een conflict tussen de warenhuisgroep en de franchisenemer. Alleen is niet duidelijk of de leegstand het gevolg is van een weigering van de zelfstandige uitbater om nieuwe bestellingen te plaatsen, dan wel van de warenhuisgroep om nog voorraad te leveren.

 

Zowel marketingspecialist Gino Van Ossel als Buurtsuper-topman Luc Ardies merken op dat dit hoogst uitzonderlijk is. Normaal wordt de klant niet getroffen in een conflict tussen franchisegever en –nemer, zeggen ze aan Bruzz. In afwachting van een oplossing blijven de leveringen in de meeste gevallen gewoon doorgaan, stellen ze.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.