Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve, de keten van culinaire beleveniswinkels, opent in mei zijn vijfde vestiging. Ze komt aan de Nieuwstraat in Aalst en wordt meteen de grootste tot nog toe. Op termijn wil het bedrijf minstens 12 verkooppunten hebben in ons land.

 

Ambitie om marktleider te worden

De opening van het nieuwe filiaal past in de ambitie van Cook & Serve bevestigt om in België marktleider te worden op vlak van middelgrote kook- en decoratiewinkels. De vier winkels die tot nog toe werden geopend, liggen in Hasselt, Brugge, Mechelen en Oostende.

 

De winkel in Aalst wordt meteen de grootste van de keten. Hij zal 200 m² beslaan. “We zien dat het concept ademruimte vraagt en dat klanten in de grotere winkels meer spenderen”, luidt de motivering.  De grootste winkel tot nog toe was die van Oostende met 180m², de kleinste die van Hasselt met 100 m²

 

De keten werkt onder meer samen met kook- en decoratiemerken als Serax, Le Creuset, Wüsthof, Global, D&M, Point Virgule, Peugeot, Demeyere, Esschert Design en Tokio Design. Afhankelijk van het seizoen wordt de winkel anders ingericht.

 

Inspanningen om stadscentrum winkelvriendelijk te maken

Lode Verschuere en Tom Van Moer, de oprichters van Cook & Serve, zijn blij met de nieuwe vestiging in Aalst, die op enkele passen van de Grote Markt komt te liggen. “We geloven dat er in Aalst veel potentieel is. Gebouwen in de stad werden recent vernieuwd, winkelstraten werden heraangelegd en nieuwe parkings openden de deuren voor shoppers. Een ideale combinatie voor een bloeiende winkelstad. Grote retailers investeren er fors. Zo zijn er onder meer nieuwe vestigingen van Fnac en Zara aangekondigd, waarbij het shopping-gebeuren naar de Nieuwstraat verschuift."

 

Met de opening creëert Cook & Serve ook vier bijkomende arbeidsplaatsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

20/11/2017

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Back to top