Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst | RetailDetail

Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve, de keten van culinaire beleveniswinkels, opent in mei zijn vijfde vestiging. Ze komt aan de Nieuwstraat in Aalst en wordt meteen de grootste tot nog toe. Op termijn wil het bedrijf minstens 12 verkooppunten hebben in ons land.

 

Ambitie om marktleider te worden

De opening van het nieuwe filiaal past in de ambitie van Cook & Serve bevestigt om in België marktleider te worden op vlak van middelgrote kook- en decoratiewinkels. De vier winkels die tot nog toe werden geopend, liggen in Hasselt, Brugge, Mechelen en Oostende.

 

De winkel in Aalst wordt meteen de grootste van de keten. Hij zal 200 m² beslaan. “We zien dat het concept ademruimte vraagt en dat klanten in de grotere winkels meer spenderen”, luidt de motivering.  De grootste winkel tot nog toe was die van Oostende met 180m², de kleinste die van Hasselt met 100 m²

 

De keten werkt onder meer samen met kook- en decoratiemerken als Serax, Le Creuset, Wüsthof, Global, D&M, Point Virgule, Peugeot, Demeyere, Esschert Design en Tokio Design. Afhankelijk van het seizoen wordt de winkel anders ingericht.

 

Inspanningen om stadscentrum winkelvriendelijk te maken

Lode Verschuere en Tom Van Moer, de oprichters van Cook & Serve, zijn blij met de nieuwe vestiging in Aalst, die op enkele passen van de Grote Markt komt te liggen. “We geloven dat er in Aalst veel potentieel is. Gebouwen in de stad werden recent vernieuwd, winkelstraten werden heraangelegd en nieuwe parkings openden de deuren voor shoppers. Een ideale combinatie voor een bloeiende winkelstad. Grote retailers investeren er fors. Zo zijn er onder meer nieuwe vestigingen van Fnac en Zara aangekondigd, waarbij het shopping-gebeuren naar de Nieuwstraat verschuift."

 

Met de opening creëert Cook & Serve ook vier bijkomende arbeidsplaatsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.