Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst | RetailDetail

Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve opent zijn grootste winkel in Aalst

Cook & Serve, de keten van culinaire beleveniswinkels, opent in mei zijn vijfde vestiging. Ze komt aan de Nieuwstraat in Aalst en wordt meteen de grootste tot nog toe. Op termijn wil het bedrijf minstens 12 verkooppunten hebben in ons land.

 

Ambitie om marktleider te worden

De opening van het nieuwe filiaal past in de ambitie van Cook & Serve bevestigt om in België marktleider te worden op vlak van middelgrote kook- en decoratiewinkels. De vier winkels die tot nog toe werden geopend, liggen in Hasselt, Brugge, Mechelen en Oostende.

 

De winkel in Aalst wordt meteen de grootste van de keten. Hij zal 200 m² beslaan. “We zien dat het concept ademruimte vraagt en dat klanten in de grotere winkels meer spenderen”, luidt de motivering.  De grootste winkel tot nog toe was die van Oostende met 180m², de kleinste die van Hasselt met 100 m²

 

De keten werkt onder meer samen met kook- en decoratiemerken als Serax, Le Creuset, Wüsthof, Global, D&M, Point Virgule, Peugeot, Demeyere, Esschert Design en Tokio Design. Afhankelijk van het seizoen wordt de winkel anders ingericht.

 

Inspanningen om stadscentrum winkelvriendelijk te maken

Lode Verschuere en Tom Van Moer, de oprichters van Cook & Serve, zijn blij met de nieuwe vestiging in Aalst, die op enkele passen van de Grote Markt komt te liggen. “We geloven dat er in Aalst veel potentieel is. Gebouwen in de stad werden recent vernieuwd, winkelstraten werden heraangelegd en nieuwe parkings openden de deuren voor shoppers. Een ideale combinatie voor een bloeiende winkelstad. Grote retailers investeren er fors. Zo zijn er onder meer nieuwe vestigingen van Fnac en Zara aangekondigd, waarbij het shopping-gebeuren naar de Nieuwstraat verschuift."

 

Met de opening creëert Cook & Serve ook vier bijkomende arbeidsplaatsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top