Cora paait gele hesjes met korting op brandstofprijzen

Shutterstock.com

Bij Cora Châtelineau (bij Charleroi) kunnen klanten gedurende twee weken diesel tanken tegen kostprijs, terwijl de vestiging in Rocourt (bij Luik) een kortingactie opzet. Met die acties wil de hypermarktketen de verzuchtingen van de gele hesjes tegemoetkomen, zegt ze.

 

Solidariteitsactie

De prijsverlaging in Châtelineau kwam er woensdag na onderhandelingen met gele hesjes die de toegang tot de site blokkeerden, meldt Sudinfo. Gedurende twee weken belooft de hypermarkt om de diesel tegen de laagst mogelijke prijs aan te bieden, namelijk 1,35 euro per liter (een verlaging met 8 cent per liter). De actie doet denken aan de situatie in Frankrijk, waar zowat alle hypermarktketens sinds begin november brandstof tegen kostprijs verkopen – al lijkt die operatie er nu over haar hoogtepunt.

 

Sinds gisteren pakken ook de collega’s van Cora Rocourt uit met een actie aan de pomp: klanten die voor 50 euro tanken, krijgen tweemaal vijf euro korting op hun Cora-kaart, te besteden in de winkel. “Een solidariteitsactie”, noemt de retailer het, een gebaar om de koopkracht van de klanten te ondersteunen tijdens de maand december. In een persbericht benadrukt winkeldirecteur Gilbert Debes dat het niet gaat om een reactie op de acties van de gele hesjes. “We hebben al enkele weken geleden besloten om tot deze actie over te gaan, om onze klanten te ondersteunen en hun koopkracht een boost te geven. We zijn ons terdege bewust van de impact van de stijging van de brandstofprijs op het huishoudbudget.”