Cora verkoopt tweedehandsartikelen in samenwerking met Cash Converters

Cora/ Cash Converters

Afgelopen zaterdag heeft Cash Converters, specialist in de aan-en verkoop van tweedehandsartikelen, een eerste shop-in-shop geopend in de Cora-hypermarkt te Rocourt.

 

Pilootproject

De nieuwe 'tweedehandshoek' in de Luikse hypermarkt heeft een oppervlakte van 78 m². Klanten kunnen er sinds 2 januari terecht voor de verkoop van spullen die ze niet meer nodig hebben. Op alle goederen geldt een garantie van 1 jaar.

 

De belangstelling voor tweedehandsartikelen is de laatste jaren gestaag gegroeid. Vandaag de dag koopt meer dan 40% van de Belgen minstens één keer per jaar een tweedehandsartikel. Economische motieven spelen daarbij uiteraard een prominente rol, maar sinds enige tijd wint ook het ecologische aspect steeds meer veld.

 

Met de nieuwe tweedehandswinkel speelt Cora in op die trend. De winkel in Rocourt is al thematisch opgebouwd met verschillende werelden zoals die rond ‘gezond eten’ of ‘alles voor de baby’. Ook de tweedehandsgoederen krijgen dus een eigen universum in samenwerking met Cash Converters. De winkel is toegankelijk vanuit de hypermarkt (naast het multimedia universum), maar ook direct vanuit de winkelgalerij.

 

De Cora te Rocourt is de eerste hypermarkt die deze nieuwe service aanbiedt. Indien de proef succesvol is, wordt het concept ook in andere filialen van de keten uitgerold.