Coronacrisis stuwt eBay vooruit

eBay
Shutterstock.com

Veilingsite eBay heeft zijn omzet en winst in het derde kwartaal gevoelig kunnen opkrikken. Het bedrijf profiteerde volop van de coronacrisis en verhoogt de jaarverwachtingen.

 

Winstverdubbeling

In de periode juli-september realiseerde eBay een omzet van 2,6 miljard dollar (2,2 miljard euro), een stijging met 25% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst klom meer dan dubbel zo hoog en klokte af op 664 miljoen dollar (568 miljoen euro), schrijft Business AM.

 

Het bruto handelsvolume (de waarde van de verkochte goederen) steeg met 22% en doorbrak afgelopen kwartaal de kaap van 25 miljard dollar (21,4 miljard euro). Wereldwijd waren er 183 miljoen kopers.

 

Door de coronacrisis heeft de e-commerce, die al in volle ontwikkeling was, nog een extra boost gekregen. Platformen als eBay varen daar uiteraard wel bij. De goede cijfers zijn dan ook geen complete verrassing, maar liggen wel boven verwachting.

 

Vooruitzichten

Voor het vierde kwartaal verwacht eBay een omzetgroei tussen 19 en 22% te kunnen boeken. Het bedrijf verhoogt ook zijn jaarverwachtingen en gaat nu uit van een jaaromzet van 10,04 tot 10,11 miljard dollar (8,60-8,66 miljard euro). Tot nu toe rekende de online marktplaats op maximaal 9,8 miljard dollar (8,4 miljard euro).

 

Met de eindejaarsperiode voor de deur heeft eBay overeenkomsten gesloten met diverse koerierbedrijven om geen extra verzendkosten aan te rekenen in die piekperiode. De veilingsite wil op die manier de winstgevendheid voor zijn verkopers ook tijdens de feestdagen garanderen.