Coronamaatregelen: winkelen blijft buiten schot in België, niet in Nederland

Shutterstock.com

(Update) Opluchting in de Belgische retailsector: het overlegcomité legt winkeliers geen bijkomende maatregelen op, zoals de verplichting om alleen te winkelen. In Nederland komt er een 'avondlockdown'.

 

Geen bijkomende restricties

Met de zo belangrijke cadeautjesperiode voor de deur hadden retailers in België gevreesd voor bijkomende coronamaatregelen, die mogelijk een negatieve impact zouden hebben op de eindejaarsverkopen. Coronacommissaris Pedro Facon had immers geadviseerd om opnieuw de verplichting in te voeren om alleen te winkelen.
 

Op dat voorstel is het overlegcomité vrijdagmiddag niet ingegaan: er komen geen restricties op het aantal mensen of op de duur van een winkelbezoek, tot grote opluchting van de sector. Wel moeten nachtwinkels net als de horeca al om 23 uur de deuren sluiten.
 

Ook in Nederland heeft de regering bijkomende maatregelen opgelegd, die een stuk verder gaan: daar moeten niet-essentiële winkels en horecabedrijven vanaf zondag al om 17u dicht. Supermarkten moeten om 20u dicht. De maatregel geldt voor drie weken. 

Tags: