Dampshop breidt uit naar Wallonië

Dampshop

Nadat Dampshop de voorbije jaren in heel Vlaanderen al een dertigtal vestigingen opende, richt de Limburgse vape-keten zijn pijlen nu op de rest van het land.

 

Naar 40 verkooppunten

Dampshop, enkele jaren geleden opgericht door de ondernemers John en Ruud Van Eckeren, opende de voorbije maand vier nieuwe winkels in Brussel, Luik, Namen en Nijvel. Het bedrijf had reeds 31 winkelpunten in Vlaanderen en zette dus zopas zijn eerste stappen in Wallonië. Tegen eind dit jaar wil de vape-keten 40 winkels uitbaten, verspreid over heel België.

 

“We kiezen voor onze vape-shops telkens toplocaties waar veel mensen voorbijwandelen”, zegt mede-eigenaar Ruud van Eckeren. “We zijn onder meer aanwezig in het Wijnegem en Waasland Shopping Center, de Stadsfeestzaal op de Meir in Antwerpen en sinds kort ook aan de Brusselse Munt. Vape-producten zijn namelijk onderhevig aan de tabakswet.”

 

De sterke groei van Dampshop is vooral toe te schrijven aan het feit dat steeds meer rokers overschakelen op de e-sigaret. Ze zien het als een tussenstap naar een definitieve rookstop of als een minder schadelijk alternatief voor de traditionele tabaksproducten.