Decathlon en Blokker worden marktkramers

Buurtbus van Blokker
Foto: Blokker Nederland

Decathlon en Blokker gaan allebei toeren met een winkel op wielen: met de "buurtbus" van Blokker in Nederland en de Decamobiel in België komen beide retailers letterlijk naar de consument toe.

 

Fietsen op de markt

Decathlon heeft voor zijn marktbezoeken een speciale bus ontwikkeld die als een heuse mobiele winkel dienstdoet. De “Decamobiel” gaat vandaag van start op de wekelijkse markt in Schelle: consumenten kunnen er sportartikelen testen en kopen. Er is bovendien een atelier waar klanten zelf hun fiets kunnen herstellen.

 

De mobiele winkel trekt nadien naar de markten van Kontich en Zandhoven, respectievelijk op 27 juni en 30 juni. Daarna rijdt de Decamobiel naar andere geïnteresseerde gemeenten, zegt de keten in ene persbericht.

 

Blokker voor een dag

In Nederland lanceert ook Blokker een "buurtbus": een mini-winkel op wielen die in Nederland naar de klanten toe gaat. "De kleinste winkel die ik ooit heb mogen ontwikkelen", zegt formulemanager Esther de Bruijn op LinkedIn. De bus laat toe om "in elke buurt in Nederland een Blokker-winkel voor één dag neer te zetten". 

 

Zandvoort beet de spits af: daar kwam de nostalgische SRV op 20 juni op het Badhuisplein te staan, ter promotie van de nieuwe winkel die in de Haltestraat de deuren heeft geopend.