Decathlon opent (eindelijk) in Oostende

Gevel winkel van retailer Decathlon
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com

Decathlon opent vandaag de deuren van zijn langverwachte winkel in Oostende. Het is de eerste vestiging aan de Belgische kust voor de sportretailer, hoewel het dossier jaren aansleepte.

 

Sinds 2012 aan de gang

Decathlon mag vandaag, op 18 mei, eindelijk zijn eerste winkel aan de Belgische kust openen. De Franse keten is voortaan in Oostende te vinden langs de Torhoutsesteenweg, waar vroeger de Oostendse Hallen waren. Ook Albert Heijn vestigde zich vorig jaar langs diezelfde steenweg en MediaMarkt plant er eveneens zijn intrek te nemen.

 

Al sinds 2012 lagen de plannen voor de sportwinkel op tafel, maar de socio-economische vergunning liet door protest van onder andere Unizo op zich wachten. De zelfstandigenorganisatie vreesde dat de nieuweling te veel consumenten zou weglokken uit de handelskern van Oostende. Pas in 2019 zijn de afbraakwerken uiteindelijk gestart.

 

Ondertussen is een nieuwbouwcomplex verrezen waarin Decathlon een oppervlakte van 4500 m² voor zich neemt, maar de opening - oorspronkelijk gepland in april - moest door de coronacrisis nogmaals worden uitgesteld. Nu is het dan toch zover, zij het met de nodige beperkingen en coronamaatregelen: het aantal klanten blijft beperkt en de testzones en paskamers zijn vooralsnog gesloten. Voor klanten die bestelde pakketjes komen afhalen, is een aparte in- en uitgang voorzien.