Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar | RetailDetail

Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Decathlon opent nieuwe vestiging in Alkmaar

De Franse sportketen Decathlon heeft in Alkmaar zijn elfde Nederlandse vestiging geopend. De winkel maakt deel uit van het volledig vernieuwde winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar.

3.400 vierkante meter

De nieuwe winkel van 3.400 m² biedt producten voor 65 verschillende sporten, gaande van mountainbiken over watersport tot hockey en voetbal. Voor een aantal sporten die voornamelijk in de buurt van Alkmaar worden beoefend is er een boetiek binnen de winkel aanwezig, waar het volledige assortiment producten kan worden bekeken en uitgetest. Naast de winkel is ook een groot kunstgrasveld aangelegd, waar klanten gebruik van kunnen maken om bepaalde sporten uit te proberen.

 

In de winkel zijn in totaal vijftig werknemers aan de slag. “Ik ben zeer verheugd over de komst van Decathlon naar Alkmaar. Het is een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van Overstad en het draagt bij aan de werkgelegenheid en de sportparticipatie in Alkmaar en omstreken”, aldus wethouder Victor Kloos.

 

De vorige opening van Decathlon vond in november van vorig jaar plaats. Toen opende de Franse keten zijn tiende Nederlandse vestiging, in Den Haag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

19/04/2018

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.