Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag | RetailDetail

Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag

Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag

De Franse sportwinkelketen Decathlon heeft in het centrum van Den Haag zijn tiende Nederlandse vestiging geopend. De winkel is gevestigd in een deel van het voormalige filiaal van het failliete V&D.

50 nieuwe banen

“Den Haag miste een Decathlon. Deze winkel zal meer mensen in Den Haag aanzetten tot bewegen en het ontdekken van nieuwe sporten. Ik vind het geweldig dat ik daar een bijdrage aan kan leveren”, zegt vestigingsdirecteur Sander Ton. De nieuwe stadswinkel heeft een oppervlakte van ongeveer 3.500 m², waarop meer dan 100.000 producten voor 65 verschillende sporten worden verkocht. Dankzij de nieuwe winkel werden er 50 nieuwe banen gecreëerd.

 

“Ik ben heel blij dat een partij als Decathlon in het centrum van Den Haag komt. Het is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van het winkelgebied, belangrijk voor de werkgelegenheid en belangrijk voor het stimuleren van een gezonde, sportieve leefstijl”, aldus Haags wethouder Karsten Klein, die de winkel officieel opende.

 

In de toekomst worden er ook verschillende evenementen georganiseerd voor lokale scholen en sportverenigingen. Decathlon maakt verder ook nog werk van een tweede vestiging net buiten het centrum van Den Haag, in het Forepark.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.