Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag | RetailDetail

Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag

Decathlon opent nieuwe vestiging in Den Haag

De Franse sportwinkelketen Decathlon heeft in het centrum van Den Haag zijn tiende Nederlandse vestiging geopend. De winkel is gevestigd in een deel van het voormalige filiaal van het failliete V&D.

50 nieuwe banen

“Den Haag miste een Decathlon. Deze winkel zal meer mensen in Den Haag aanzetten tot bewegen en het ontdekken van nieuwe sporten. Ik vind het geweldig dat ik daar een bijdrage aan kan leveren”, zegt vestigingsdirecteur Sander Ton. De nieuwe stadswinkel heeft een oppervlakte van ongeveer 3.500 m², waarop meer dan 100.000 producten voor 65 verschillende sporten worden verkocht. Dankzij de nieuwe winkel werden er 50 nieuwe banen gecreëerd.

 

“Ik ben heel blij dat een partij als Decathlon in het centrum van Den Haag komt. Het is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van het winkelgebied, belangrijk voor de werkgelegenheid en belangrijk voor het stimuleren van een gezonde, sportieve leefstijl”, aldus Haags wethouder Karsten Klein, die de winkel officieel opende.

 

In de toekomst worden er ook verschillende evenementen georganiseerd voor lokale scholen en sportverenigingen. Decathlon maakt verder ook nog werk van een tweede vestiging net buiten het centrum van Den Haag, in het Forepark.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.