Decathlon opent ook stadswinkel in Luikse Ilot

Decathlon opent ook stadswinkel in Luikse Ilot
Foto: Ilot

In het najaar opent Decathlon een nieuwe stadswinkel in het Luikse winkelcentrum Ilot. Eerder raakte ook al bekend dat de Franse sportwinkelketen naar Mechelen komt.

 

Derde stadswinkel

De Luikse stadswinkel opent in de herfst van dit jaar in een pand van 900 m². Het wordt de derde stadswinkel van Decathlon, na Brussel en Mechelen. Het assortiment in de nieuwe vestiging zal speciaal aangepast zijn aan de stedelijke omgeving en zich vooral richten op de buurtsporten. De winkel zet ook sterk in op digitale innovaties, zoals bijvoorbeeld digitale assistentie in de paskamers.

 

"We hebben verschillende locaties in de stad overwogen, maar Ilot openbaarde zich al snel als een redelijk voor de hand liggende plaats. We zijn ook overtuigd van de visie en projecten die de eigenaren ervan voor de site hebben", zegt Koen Tengrootenhuysen van Decathlon België.

 

Ruimte voor evenementen

Philippe Renaux van sitebeheerder Limestone Investors is erg blij met de komst van de Franse sportwinkelketen. "Een dynamische keten als Decathlon weerspiegelt perfect het beeld dat wij willen ontwikkelen van Ilot, meer bepaald een open ruimte vol beweging en dynamisme. Doordat we eigenaar zijn van de straten, zal de winkel hier ook allerlei evenementen kunnen organiseren, zoals fietstochten of initiaties."

 

Winkelsite Ilot (aanvankelijk bekend onder de naam Ilot Saint-Michel en later Espace Saint-Michel) ligt vlakbij de Place Saint-Lambert in het hartje van Luik. Het is een mix van 20.000 m² aan winkels, 6.000 m² aan kantoren en meer dan honderd flats in een groene omgeving. In 2018 veranderde de naam naar Ilot. Onder meer Basic Fit, Burger King, C&A en Hunkemöller hebben er een vestiging.