Decathlon verkoopt in de hypermarkten van Carrefour

Decathlon bij Carrefour
Foto Carrefour

De Belgische hypermarkten van Carrefour verkopen nu ook sportartikelen van Decathlon. Daarmee volgt Carrefour het voorbeeld van onder andere Delhaize.

 

Meer samenwerking op til

Het aanbod bij Carrefour zal onder andere bestaan uit een voetbaldoel en een compacte basketbalpaal, maar de artikelen zullen ook regelmatig veranderen om zo toch een brede waaier aan producten te kunnen bieden. Carrefour België stelt een langdurige samenwerking voorop en heeft het over "mooie perspectieven voor de toekomst". De keten maakt ook wereldkundig dat Decathlon ook al hielp bij de ontwikkeling van haar nieuwe non-foodwebshop.

 

De samenwerking kwam er naar aanleiding van de coronacrisis, geven de beide retailers toe, met als bedoeling om klanten ook tijdens de lockdown te laten sporten. Ondanks de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen gaat de samenwerking wel gewoon door.

 

In het begin van de coronacrisis – en dus de verplichte sluiting van de Decathlon-winkels – sloot de sportretailer ook al een soortgelijke samenwerking af met Delhaize. In Frankrijk ging Decathlon ook al in zee met Franprix en Auchan.